Αρχική Ειδήσεις ΕΚ: αλλαγή ώρας, πλαστικά πιάτα, άνθρακας, πνευματική ιδιοκτησία και Brexit

ΕΚ: αλλαγή ώρας, πλαστικά πιάτα, άνθρακας, πνευματική ιδιοκτησία και Brexit

0
european parliament Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Διαφήμιση

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου(ΕΚ) αναμένεται να έχει μία εβδομάδα δύσκολων αποφάσεων, καθώς σε ψηφοφορία θέτουν σημαντικά ζητήματα Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου(ΕΚ) αναμένεται να έχει μία εβδομάδα δύσκολων αποφάσεων όπως η πνευματική ιδιοκτησία, η χρήση πλαστικών, οι εκπομπές άνθρακα, η αλλαγή της ώρας όπως επίσης και το φλέγον ζήτημα του Brexit.

Μια σημαντική ψηφοφορία για τους κανόνες της πνευματικής ιδιοκτησίας θα γίνει αυτή την εβδομάδα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Αυτή η ολομέλεια αναμένεται επίσης να δώσει τέλος στην αλλαγή της ώρας από την Άνοιξη στον χειμώνα. Και μια σημαντική πρόταση που αφορά νέες απαγορεύσεις των πλαστικών μιας χρήσης. Αυτή τη φορά θα αφορά πιατάκια και μαχαιροπίρουνα.

Παρόν και στην παρούσα ολομέλεια το Brexit για να συζητηθούν τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής στις 21 και 22 Μαρτίου.

eu 1473958 960 720

Αναλυτικότερα:

Την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν για την ανανέωση των ευρωπαϊκών κανόνων περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι νέοι κανόνες θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες εντός και εκτός διαδικτύου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚ.

Επίσης, ψηφίζουν για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που αν εγκριθεί αναμένεται να αυξήσει τα δικαιώματα των καταναλωτών.

fuel 1596622 960 720

Πρόταση για την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης, όπως τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα, τίθεται προς ψήφιση στην ολομέλεια την Τετάρτη καθώς και πρόταση για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 από τα αυτοκίνητα.

Ο τερματισμός της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021, τίθεται σε ψηφοφορία την Τρίτη.

Την επόμενη μέρα τα μέλη συζητούν για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, στις 21-21 Μαρτίου, για το Brexit.

drip 921067 960 720

Την Πέμπτη, ψηφίζουν πρόταση για τη βελτίωση του πόσιμου νερού που θα επιφέρει  την αύξηση της κατανάλωσης του νερού της βρύσης και τη μείωση της κατανάλωσης του εμφιαλωμένου.

Τέλος, σε ψηφοφορία τίθενται και κανόνες για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των καταναλωτών όταν πραγματοποιούν διαδικτυακές αγορές ή σε κατάστημα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση