Αρχική Πολιτισμός Αναβάθμιση των πολιτισμικών περιοχών της Θεσσαλονίκης

Αναβάθμιση των πολιτισμικών περιοχών της Θεσσαλονίκης

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
greece 2213561 960 720

Με βασικό στόχο την ανανέωση και την προώθηση της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υπέγραψε πράξη με την οποία θα διατεθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στην ανανέωση του ναού Αγίας Σοφίας , το Αγίασμα του Αγίου Ιωάννη, την Αρχαία Αγορά και τα Δυτικά Τειχή από την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και έχει στόχο την αναβάθμιση και προβολή τουριστικών και πολιτιστικών πόρων της Θεσσαλονίκης.

260px Holy Wisdom Salonica 1

Προβλέπονται συγκεκριμένα η διαμόρφωση και ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του Αγιάσματος Αγίου Ιωάννη, η αποκατάσταση της προσβασιμότητας και η επανάχρηση των υπερώων του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας, σε συμπληρωματικότητα με τα έργα της ανάπλασης του άξονα Αχειροποιήτου – Αγίας Σοφίας και της ανάπλασης των πεζοδρόμων Ικτίνου και Ζεύξιδος.

14719495528 7a3b59a6f4 b

Στην Αρχαία Αγορά προγραμματίζεται να γίνουν διάδρομοι κίνησης επισκεπτών και υποδομές εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία και να εγκατασταθούν πινακίδες σήμανσης και ενημέρωσης, αλλά και σύγχρονες ψηφιακές υποδομές. Οι παρεμβάσεις θα συνδυαστούν με το έργο του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς, όπως και με το έργο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση των οικοδομικών τετραγώνων που περιβάλουν την Αρχαία Αγορά.

Saloniki City Walls 2

Στη συντήρηση, προστασία και ανάδειξη των Δυτικών Τειχών, τέλος, προκρίνεται η περιοχή της οδού Στουρνάρα, όπου η παρέμβαση συνδέεται και με το έργο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την εξυγίανση χώρου πρασίνου και τμήματος του συγκεκριμένου δρόμου κατά μήκος των Βυζαντινών Τειχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here