Αρχική Διάστημα Ακαδημία Αθηνών: Η έρευνα των pulsars στην σύγχρονη Αστροφυσική

Ακαδημία Αθηνών: Η έρευνα των pulsars στην σύγχρονη Αστροφυσική

0
pulsars
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU), που διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ΚΕΑΕΜ) της Ακαδημίας Αθηνών, την Τετάρτη 27 Μαρτίου θα δοθεί η ομιλία του Διευθυντή Ερευνών κ.Ιωάννη Κοντόπουλου με τον τίτλο: «Η έρευνα των pulsars στην σύγχρονη Αστροφυσική».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28, στις 18:00. Η ομιλία απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Ο ομιλητής ερευνά την προέλευση, την δομή και τον ρόλο του μαγνητικού πεδίου γύρω από αστέρες και μελανές οπές.

Ο κ. Κοντόπουλος, είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και έχει Μάστερ και Διδακτορικό στην Αστροφυσική από το Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ. Έχει εργαστεί ως Ερευνητής στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της ΝΑSA και στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, και ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Επίσης, έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Μηχανικός στην Μεταλλουργική Βιομηχανία, και ως Εκπαιδευτικός στην Μέση Εκπαίδευση. Από το 2005 εργάζεται ως ερευνητής στο ΚΕΑΕΜ.

Tο πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών του KEAEM για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της IAU: KEAEM ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ 2019

Φωτογραφία: NASA

Διαφήμιση