Αρχική Διάστημα Τουρίστες στα «βήματα» του… Γιούρι Γκαγκάριν!

Τουρίστες στα «βήματα» του… Γιούρι Γκαγκάριν!

0
gagarin
Διαφήμιση

Η κρατική διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε πως τα επόμενα δύο χρόνια θα ξεκινήσουν οι αποστολές τουριστών στο διάστημα, οι οποίοι θα ακολουθούν το δρομολόγιο του Γιούρι Γκαγκάριν.

O επικεφαλής της ρωσικής κρατικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, διευκρίνισε ότι κάθε τέτοιο τουριστικό ταξίδι θα διαρκεί μία ημέρα και όχι 108 λεπτά, που διήρκεσε η πτήση του Γκαγκάριν γύρω από τη Γη.

«Προτείνουμε μια ακόμη πιο απλή πτήση και ως προς την προετοιμασία της και ως προς την πραγματοποίηση της, μια πτήση που δεν θα περιλαμβάνει επίσκεψη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά μια ημερήσια περιφορά γύρω από τη Γη με διαστημόπλοια Soyuz» δήλωσε ο Ρογκόζιν.

Πρόσφατα, η Roscosmos είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου οι μελλοντικοί τουρίστες του Διαστήματος θα μπορούν να επαναλάβουν την πτήση του Γκαγκάριν κάνοντας μια περιστροφή γύρω από τη Γη.

Όπως ανέφερε στο BBc ο Ρογκόζιν, τον Ιανουάριο ότι η Roscosmos «ξεκίνησε ήδη  διαπραγματεύσεις με δυνητικούς εταίρους για την προσφορά της διαστημικής διαδρομής Gagarin μετά το 2020».

Ο Γκαγκάριν υπήρξε ο πρώτος άνθρωπός στον κόσμο που πραγματοποίησε πτήση στο διάστημα. Στις 12 Απριλίου του 1961, με το διαστημόπλοιο Vostok-1 έκανε μια περιστροφή γύρω από τη Γη, η οποία διήρκεσε 108 λεπτά.

Πηγή: The Moscow Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση