Αρχική Καταστροφές Τόκιο 2020: Περιβαλλοντικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για τη χρήση ξύλων!

Τόκιο 2020: Περιβαλλοντικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για τη χρήση ξύλων!

0
tokyo
Διαφήμιση

Με ανακοίνωση τους, επτά περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), κατηγορούν τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 για αποτυχία να σταματήσουν τη χρήση ξυλείας, στις κατασκευές των έργων που συνδέεται με την καταστροφή τροπικών δασών, αλλά και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην ανακοίνωσή τους, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι ΜΚΟ εκφράζουν τη βαθιά απογοήτευσή τους για την πρόσφατη αναθεώρηση της πολιτικής προμήθειας ξυλείας του Τόκιο 2020.

Οι διοργανωτές των Αγώνων ανακοίνωσαν τροποποιήσεις στην προηγούμενη πολιτική τους, στις 18 Ιανουαρίου. Οι βασικές αρχές του κώδικα βιώσιμης προμήθειας του Τόκιο 2020 επικεντρώνονται στην προέλευση των προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο, σε έκθεσή του από το Νοέμβριο του 2018, το Δίκτυο Δράσης για τα Τροπικά Δάση (RAN) ισχυρίστηκε ότι τουλάχιστον 134.400 φύλλα τροπικού κόντρα πλακέ, που προέρχονται από τροπικά δάση στη Μαλαισία και την Ινδονησία, χρησιμοποιήθηκαν για κατασκευή των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Τόκιο, κάτι που οι διοργανωτές αρνούνται.

Πηγές: Reuters, Ναυτεμπορική

Σχετικό Άρθρο:

 

Διαφήμιση