Αρχική Περιβάλλον Πρεμιέρα σήμερα για το e-Κτηματολόγιο

Πρεμιέρα σήμερα για το e-Κτηματολόγιο

0
Κτηματόλογιο
Διαφήμιση

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα Δευτέρα η νέα σελίδα του Κτηματολογίου, με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση ακίνητης περιουσίας.

Μέσω αυτής ο δικαιούχος μπορεί να καταχωρίσει όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση ιδιοκτησίας όπως τα στοιχεία του, τα στοιχεία του ακινήτου, των δικαιωμάτων, των συνυποβαλλόμενων στη δήλωση εγγράφων και να εντοπίσει το ακίνητό του στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Όπως σημειώνει το Ελληνικό Κτηματολόγιο, η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω των κωδικών του TAXIS, παρέχονται online οδηγίες, διευκρινίσεις και επεξηγήσεις για τη συμπλήρωση των πεδίων της δήλωσης, η εφαρμογή προϋποθέτει πέντε «βήματα» και επιπλέον, τυχόν λάθη επισημαίνονται σε κάθε καρτέλα που πρέπει να συμπληρωθεί.

Για τον εντοπισμό του ακινήτου δίνονται οι κάτωθι δυνατότητες στον πολίτη:

  • Μέσω πληκτρολόγησης της διεύθυνσης (εφόσον υπάρχει), του τοπωνυμίου ή άλλων χαρακτηριστικών σημείων της περιοχής ενδιαφέροντος.
  • Μέσω του αριθμού αγροτεμαχίου διανομής /αναδασμού ή μέσω στοιχείων δήλωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • Μέσω φόρτωσης αρχείου συντεταγμένων ή σχεδιαστικού αρχείου (DXF).
  • Μέσω φόρτωσης αρχείου από εφαρμογή εντοπισμού κινητού τηλεφώνου.
  • Υπάρχει η δυνατότητα σχεδιασμού πολύγωνου από τον χρήστη ή επιλογή πολυγώνου από το υπάρχον προκαταρκτικό διάγραμμα.
  • Υπάρχει η δυνατότητα τρισδιάστατης (3D) απεικόνισης και περιήγησης στην περιοχή ενδιαφέροντος του πολίτη.

Μόνο ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης θα μπορούν πλέον οι ιδιοκτήτες να δηλώνουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο. Η κατάργηση της ταχυδρομικής αποστολής συμπίπτει με τη νέα εφαρμογή για την ηλεκτρονική δήλωση στο Κτηματολόγιο.

Όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν τα πάνε καλά με τη σύγχρονη τεχνολογία και επιπλέον βρίσκονται μακριά από τις περιοχές που βρίσκονται τα ακίνητά τους θα έχουν τη δυνατότητα να τα δηλώσουν σε δύο γραφεία που θα λειτουργήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τις οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Διαφήμιση