Αρχική Τεχνολογία Οριστική κατάργηση της Google+

Οριστική κατάργηση της Google+

0
Διαφήμιση

H Google προχώρησε σε ανακοίνωση της επίσπευσης της οριστικής απενεργοποίησης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Google+. Τέσσερις μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα αποτελέσει την τελευταία ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας, ορίστηκε τελικά το κλείσιμο του μέσου.

Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε μετά την αποκάλυψη ότι η Google+ αντιμετώπισε ένα νέο σφάλμα λογισμικού, με συνέπεια την έκθεση στοιχείων 52,5 εκατομμύρια χρηστών και εταιρειών σε τρίτους.

διαδικτυακός κολοσσός δήλωσε, πάντως, σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και το BBC, ότι δεν βρήκε ενδείξεις πως, χρησιμοποιώντας το πρόσφατο σφάλμα, όντως κάποιοι κακόβουλοι τρίτοι απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών.

Κανένα τρίτο μέρος δεν παραβίασε τα συστήματά μας και δεν έχουμε ενδείξεις ότι οι δημιουργοί εφαρμογών, οι οποίοι άθελά τους απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών για έξι μέρες, είχαν επίγνωση αυτού του πράγματος ή έκαναν κατάχρησή του”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

H Google είχε ανακοινώσει φέτος τον Οκτώβριο ότι προτίθεται να σταματήσει τη λειτουργία του Google+ τον Αύγουστο του 2019, ημερομηνία που τελικά άλλαξε και η κατάργηση του μέσου θα λάβει χώρα στις 2 Απριλίου του 2019

Όμως η εταιρεία δεν το βάζει κάτω και σκοπεύει να «αναστήσει» το Google+ αποκλειστικά ως «ασφαλές εταιρικό κοινωνικό δίκτυο» μόνο για επιχειρήσεις, το οποίο θα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων στο εσωτερικό των εταιρειών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση