Αρχική Επιλεγμένα Όριο στη χρήση social media για τους εφήβους

Όριο στη χρήση social media για τους εφήβους

0
social media
Διαφήμιση

Μέτρα για τον περιορισμό της χρήσεως των μέσω κοινωνικής δικτύωσης από τα παιδιά και τους εφήβους εξετάζονται καθώς έχουν διπλασιαστεί ο αυτοκτονίες ανηλίκων εξαιτίας του σερφαρίσματος.

Τα άκρως ανησυχητικά αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών για την ψυχική υγεία των νεαρών χρηστών κινητοποίησαν τις βρετανικές αρχές. Σήμερα, το ποσοστό αυτοκτονιών εφήβων και νέων, ηλικίας 15 έως 19 ετών, είναι πέντε ανά 100.000 άτομα στη Βρετανία. Το 2010 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις τρεις ανά 100 χιλιάδες. 

Το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο ετοιμάζεται να εκδώσει αυστηρές οδηγίες προς τις εταιρείες των social media και τους γονείς για την προστασία παιδιών και εφήβων από τις επιπτώσεις της πολύωρης έκθεσής τους στο διαδίκτυο. Αναμένεται να ζητήσουν χρονικό όριο σερφαρίσματος στο Διαδίκτυο έως δύο ώρες την ημέρα και να απαγορεύσουν τα smartphones στο φαγητό όπως και πριν από τον ύπνο. Επιπλέον, η κυβέρνηση της Μέι θα ξεκινήσει πιλοτικά προγράμματα στα σχολεία για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Η αυτοκτονία της 14χρονης μαθήτριας Μόλι, η οποία μιμήθηκε εικόνες αυτοτραυματισμού στο Instagram για να θέσει τέλος στη ζωή της, έχει θορυβήσει τους εδικούς.

Πριν από μία εβδομάδα, μία μελέτη σε σχεδόν 11.000 εφήβους ηλικίας 14 ετών, του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Υγείας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL) έδειξε ότι, όσο αυξάνει η χρήση του Facebook και των άλλων social media, τόσο αυξάνει και ο κίνδυνος κατάθλιψης. 

«Τόσο το άγχος όσο και οι διαταραχές ύπνου που σχετίζονται με την πολύωρη χρήση του Διαδικτύου, αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης σε παιδιά και εφήβους, η οποία με τη σειρά της μπορεί να δημιουργήσει σκέψεις αυτοκτονίας», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Ο καθηγητής Louis Appleby, επικεφαλής της εθνικής στρατηγικής πρόληψης των αυτοκτονιών, δήλωσε: “Η εφηβική αυτοκτονία βρίσκεται σε άνοδο. Ο κίνδυνος είναι ότι βρεθούμε απέναντι σε μια αυτοκτονική γενιά νέων, ενώ οι νέοι έχουν μάθει την αυτοτραυματισμό ως τρόπο αντιμετώπισης της πραγματικότητας“.

Πηγές: thesun, times

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here