Αρχική Καταστροφές Η «Ωκεανίς» άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές στα Χανιά (video)

Η «Ωκεανίς» άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές στα Χανιά (video)

0
Hania
Διαφήμιση

Η «Ωκεανίς», έφυγε αλλά άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές, στα Χανιά… Γέφυρες έπεσαν, δρόμοι άνοιξαν στα δύο, καλλιέργειες βούλιαξαν στα νερά.

Ο Νίκος Σαράντος βρέθηκε στα Χανιά και τράβηξε με το drone του αποκαρδιωτικές εικόνες από τις ζημιές και την καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Μόνο σιωπή… Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει ο νομός Χανίων μετά τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Στα πλάνα από ψηλά αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής στις υποδομές και στις περιουσίες των κατοίκων».

 

Η βροχή συνεχίζεται και σήμερα και ήδη έχει ξεκινήσει η επιχείρηση για την τοποθέτηση των στρατιωτικών γεφυρών, στη θέση των επτά συνολικά, που είτε έπεσαν, είτε παρουσιάζουν πρόβλημα στατικότητας μετά την θεομηνία που χτύπησε το νησί.

gefires stratos 1
Εντός της ημέρας, αναμένεται να γίνει η τοποθέτηση μίας στρατιωτικής γέφυρας, στην γέφυρα του Πλατανιά, στην παλιά εθνική οδό καθώς και στην ενδοχώρα του νομού Χανίων. Τα μηχανήματα θα ξεκινήσουν εργασίες σε μία επιχείρηση η οποία θα διαρκέσει πολλές ώρες και θα γίνει με τη βοήθεια του στρατού.

Καταγραφή των ζημιών

Σχετικά με την καταγραφή των ζημιών σε οικείες, επιχειρήσεις και περιουσίες πολιτών (οικοσυσκευές κτλ.) από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώθηκε ότι οι πληγέντες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.α.) μπορούν να αιτηθούν την καταγραφή των ζημιών και να απευθύνονται στον οικείο δήμο, για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις (ζημιές σε κτίριο επιχείρησης και εξοπλισμό) στην Π.Ε. Ρεθύμνης / τμήμα Πολιτικής Προστασίας (Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας , Πλ Ηρώων Πολυτεχνείου, Τηλ: 28313 40711, 40777) και για τις καταστροφές σε αγροτικό και κτηνοτροφικό κεφάλαιο και εξοπλισμό στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στον οικείο δήμο.

 

Πηγές: idrone, flashnews, zarpanews, cretapost, neakriti

Διαφήμιση