Αρχική Περιβάλλον To μελωδικό Δάσος των Μπαμπού

To μελωδικό Δάσος των Μπαμπού

0
413918392

Στην περιοχή Arashiyama στο Κιότο της Ιαπωνίας αποτελεί ένα από τα πλέον εντυπωσιακά δάση του κόσμου και αποτελεί ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο μέρος, που όποιος το επισκεφτεί δεν θα θέλει να φύγει.

668560117

Το Sagano Bamboo Forest ή Δάσος των Μπαμπού καλλιεργήθηκε εδώ και αιώνες από τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας Hata, αποτελώντας έναν προσωπικό «παράδεισο» για τον αυτοκράτορα, ο οποίος απολάμβανε το κυνήγι ανάμεσα στα πυκνά φυλλώματα των γιγάντιων μπαμπού.

600784430

Εκατοντάδες μπαμπού, που ορθώνονται δεξιά και αριστερά, υπάρχουν στα μυστηριακά μονοπάτια του δάσους.

Το δάσος βρίσκεται κοντά στο βουδιστικό ναό Tenryu-ji Temple, αλλά και σε εστιατόρια και καταστήματα, καθώς ολόκληρη η γύρω περιοχή αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

521228413

Τα στενά και γραφικά σοκάκια οδηγούν σε ένα μεγάλο αριθμό αρχαίων ναών μέσα σε άλση και κήπους από μπαμπού. Τα κιγκλιδώματα στις πλευρές του δρόμου αποτελούνται από παλιά, ξηρά και πεσμένα τμήματα των μπαμπού.

393733717

Ένα από τα όμορφα φυσικά μνημεία της Ιαπωνίας απέχει 30 λεπτά από το Κιότο και μπορεί να το γυρίσει κανείς τόσο με πόδια όσο και με ποδήλατο ή άμαξα.

Ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται από τον άνεμο ανάμεσα στις φυλλωσιές των μπαμπού αποτελεί έναν από τους 100 διατηρητέους και αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους.

1015643098

Πολλοί λένε ότι είναι μια σπάνια μελωδία, ενώ άλλοι ότι μοιάζει με τραγούδι.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο κυβερνήτης του Κιότο φωτίζει ολόκληρη την απόσταση του μονοπατιού από μπαμπού αλλά και την ευρύτερη περιοχή Arashiyama, με φανάρια προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here