Αρχική Περιβάλλον Έτσι θα δημιουργηθεί η «Αττική Ριβιέρα» (photo)

Έτσι θα δημιουργηθεί η «Αττική Ριβιέρα» (photo)

0
μικρολιμανο
Διαφήμιση

Ξεκινάει σύντομα η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στον Πειραιά που αναμένεται να αλλάξει άρδην την εικόνα του Μικρολίμανου και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών στην παραλιακή.

μικρολιμανο

Η περιοχή του Μικρολίμανου αποτελεί κατάληξη του λόφου της Καστέλλας, ανάμεσα στο Πασαλιμάνι και στο Ν. Φάληρο, με θέα την είσοδο του Σαρωνικού Κόλπου, η οποία κατά την αρχαιότητα χαρακτηριζόταν πολεμικός λιμένας της αρχαίας Αθήνας.

μικρολιμανο (8)

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την ανάπλαση της ευρύτερης ζώνης του παραλιακού μετώπου της Ακτής Κουμουνδούρου, με συνολική επιφάνεια παρεμβάσεων τα 15.600 τ.μ.

μικρολιμανο (3)

Στο επίκεντρο του έργου είναι «η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, με την απομάκρυνση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την απρόσκοπτη λειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων και την υποστήριξη ενός πολεοδομικού-κοινωνικού-οικονομικού μετασχηματισμού της περιοχής».

μικρολιμανο (2)

Η ανάπλαση εκτείνεται στην ευρύτερη ζώνη του Μικρολίμανου και περιλαμβάνει το εύρος της οδού Ακτής Κουμουνδούρου, που μετατρέπεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, τους παρακείμενους δρόμους και τον ελεύθερο δημόσιο χώρο στα «Προσφυγικά» και το παράκτιο μέτωπο (κατεδάφιση των υφιστάμενων κατασκευών και την κατασκευή κατάλληλου αστικού εξοπλισμού υποδοχής των χώρων εστίασης και αναψυχής, ανάπλαση της ζώνης του παράκτιου μετώπου κ.πλ.).

μικρολιμανο (4)

Στις εργασίες συμπεριλαμβάνονται: οικοδομικές εργασίες, διαμορφώσεις, εργασίες Η/Μ εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών (συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού της υπό ανάπλαση περιοχής), εργασίες υδραυλικών έργων και άρδευσης, φυτεύσεις, εργασίες αστικού εξοπλισμού, οδικές σημάνσεις καθώς και ειδικές κατασκευές.

μικρολιμανο (7)

Η ανάπλαση οργανώνει την περιοχή σε λειτουργικές ζώνες, οι οποίες θα καθορίζονται με διαφορετικά υλικά κατασκευής και κριτήριο την υψηλή αντοχή και αισθητική τους. Η παράλληλη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης δεν θα παρεμποδιστεί αλλά προβλέπεται να αποκατασταθεί σε αντίστοιχη ζώνη υποδοχής τραπεζοκαθισμάτων.

μικρολιμανο (6)

 

Διαφήμιση