Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Επανεμφανίστηκε εξαφανισμένη χελώνα μετά από 113 χρόνια

Επανεμφανίστηκε εξαφανισμένη χελώνα μετά από 113 χρόνια

0
turtle
Διαφήμιση

Επανεμφανίστηκε μετά από 113 χρόνια σε ένα απόμακρο σημείο των νήσων Γκαλαπάγκος των Φερναντίνα, μία χελώνα, το είδος της οποίας θεωρούταν εξαφανισμένο.

Σύμφωνα με άρθρο του Guardian, μία ενήλικη θηλυκή χελώνα του είδους, το οποίο είναι γνωστό και ως «χελώνα-γίγαντας της Φερναντίνα», εθεάθη από κοινή έρευνα μελών του Εθνικού Πάρκου των Γκαλαπάγκος και της αμερικανικής ΜΚΟ Galapagos Conservancy, όπως δήλωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος του Εκουαδόρ.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες χελώνες του είδους στο νησί, λόγω αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στο νησί.

«Αυτό μας ενθαρρύνει να ενισχύσουμε τα σχέδια αναζήτησης για να βρούμε κι άλλες χελώνες, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής σε αιχμαλωσία για την ανάκτηση αυτού του είδους», ανέφερε ο Danny Rueda, διευθυντής του Εθνικού Πάρκου Γκαλαπάγκος.

Η τελευταία χελώνα του είδους είχε βρεθεί το 1906, αναφέρουν οι επιστήμονες. Από τότε, διάφορες αποστολές έχουν βρει αποτυπώματα που μοιάζουν με αυτά της «χελώνα-γίγαντας», αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται.

Το είδος θεωρήθηκε ότι έχει εξαφανιστεί εξαιτίας των συχνών ηφαιστειακών εκρήξεων στο νησί.

Πηγή: Καθημερινή, Guardian, New York Times, nypost

Διαφήμιση