Αρχική Καινοτομία Ελλάδα : «Μπαταρία» της Ευρώπης και παγκόσμιο θέρετρο

Ελλάδα : «Μπαταρία» της Ευρώπης και παγκόσμιο θέρετρο

0
Ελλάδας
Διαφήμιση

Δυο σημαντικές  προτάσεις κατέχουν κεντρική θέση στο πρόγραμμα της ΝΔ σε ό,τι αφορά Ενέργεια – ΑΠΕ και Τουρισμό.

Προτάσεις, τις οποίες μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης σηζήτησε με τα μέλη του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που συνεδριάζει αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

ενέργεια

Η «μπαταρία» της Ευρώπης

Συγκεκριμένα, σε ο,τι αφορά την Ενέργεια, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε στους συνομιλητές του:

«Ζητήματα όπως αυτό της καθαρής ενέργειας είναι πολύ σημαντικά στην ατζέντα μας. Και δεν μιλώ μόνο για την ενοποίηση της αγοράς ενέργειας αλλά για το πως θα κάνουμε την Ελλάδα την “μπαταρία” της Ευρώπης. Εχουμε απεριόριστες δυνατότητες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ηλιακή ή την αιολική.

Θέλουμε, λοιπόν, να είμαστε πρωτοπόροι σε ό,τι αφορά την τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας καθώς αυτή είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε προκειμένου να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες που παρέχουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Τουρισμός4

Η Ελλάδα ως παγκόσμιο θέρετρο

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε στους συνομιλητές του ότι η ΝΔ προσεγγίζει το όλο θέμα «όχι με την συμβατική του έννοια».

«Φανταστείτε», είπε, «την Ελλάδα ως ένα παγκόσμιο θέρετρο που θα λειτουργεί και ως προορισμός για τους ηλικιωμένους που θέλουν να ζήσουν τα χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους στον τόπο αυτό, απολαμβάνοντας τη ζωή τους.

Είναι μεγάλος στόχος μας αυτός. Θέλουμε να κάνουμε ευκολότερη για όλους σας τη διαδικασία απόκτησης ακινήτων στην Ελλάδα, ώστε να μπορείτε να περνάτε και τους χειμώνες, όχι μόνο τα καλοκαίρια σας εδώ».

Να αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις

Οπως εξηγούν στο «ecozen» στελέχη της ΝΔ, το όλο θέμα έχει αποτελέσει αντικείμενο αναλυτικής επεξεργασίας από πλευράς του κόμματος, με βάση τα γνωστά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα στους εν λόγω τομείς (Ενέργεια και Τουρισμός), αλλά και μέριμνα ώστε να αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις που παρουσιάζονται σήμερα.

Π.χ. να μην χάνονται καλλιεργήσιμες εκτάσεις, βορά σε ηλιακά πάνελ. Να μην αλλοιώνεται το κάλλος φυσικών τοπίων λόγω ανεμογεννητριών. Να μην εκτινάσσεται το κόστος εκμίσθωσης κατοικιών λόγω του γνωστού Airbnb και του τρόπου που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας και δει της Αθήνας.

Τα ίδια στελέχη παραπέμπουν στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ΝΔ στην περίπτωση που λαός της εμπιστευτεί τη διακυβέρνηση της χώρας.

Κώστας Κέντζος 

Διαφήμιση