Αρχική Ενέργεια ECOCITY: Ημερίδα για την Αξιοποίηση της Γεωθερμίας

ECOCITY: Ημερίδα για την Αξιοποίηση της Γεωθερμίας

0
geothermia
Διαφήμιση

Ημερίδα με θέμα την Αξιοποίηση της Γεωθερμίας για τις ανάγκες των πόλεων συνδιοργανώνεται από το ECOCITY και τον Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων, (ΣΕΓ) αύριο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 10.00 στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (ΜΕC), στο πλαίσιο της Έκθεσης VERDETEC ‘19.

Η Γεωθερμία και οι εφαρμογές στο Αστικό Περιβάλλον, είναι ένα ελάχιστα γνωστό στο ευρύτερο κοινό ζήτημα, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Επιστημονική Επιτροπή του ECOCITY, με τη παραδοχή του προσανατολισμού προς μια βιώσιμη προοπτική κάθε πόλης της χώρας μας και με ιδιαίτερη προσοχή στις επιπτώσεις και τις ωφέλειες του αστικού ιστού.

Με δεδομένη την ανάπτυξη της Γεωθερμίας σε άλλες χώρες, όπου ολόκληρες πόλεις και περιοχές τους εφοδιάζονται με ζεστό νερό όλο τον χρόνο και έχουν το πλεονέκτημα της πολύ φτηνής ψύξης και θέρμανσης, με μηδενικές εκπομπές ρύπων στον αέρα, υποστηρίζουν τις υπηρεσίες τουρισμού κλπ. τίθενται ερωτήματα, που θα εξεταστούν στη διάρκεια της Ημερίδας.

Παράλληλα, μέσα από τις ομιλίες, θα προωθηθεί ο διάλογος με Τοπικούς Φορείς, Επιστήμονες, Δημοσιογράφους και Πολίτες σχετικά με τα ενδεδειγμένα μέτρα προώθησης των εφαρμογών Γεωθερμίας.

Τις εργασίες της ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΙΙΙ θα συντονίσει ο κ. Γιάννης Κουμαντάκης, Ομ. Καθηγητής ΕΜΠ, Εταίρος ECOCITY και Μέλος του ΣΕΓ.

ECOCITY

Το ECOCITY, είναι ένας εθελοντικός φορέας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με προσανατολισμό το αστικό περιβάλλον, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για κατανόηση και υιοθέτηση μιας καθαρής και βιώσιμης μορφής ενέργειας όπως αυτή της Γεωθερμίας, ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης σειράς σχετικών εκδηλώσεων με τον Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων.

Το 2019 συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ίδρυση του ECOCITY και όλες οι δράσεις του έτους είναι αφιερωμένες στην μνήμη του εμπνευστή και ιδρυτού του Θάνου Ζαφειρόπουλου.

 

Info:

 

Σχετικά Άρθρα:

Διαφήμιση