Αρχική Υγεία - Διατροφή Διψήφιος ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη!

Διψήφιος ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη!

0
Γρίπη
Διαφήμιση

Σε 89 αυξήθηκαν τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία της γρίπης στη Ρουμανία, ενώ στην Ελλάδα μετρά ήδη 19 θανάτους.

Το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Ελέγχου Μεταδοτικών Ασθενειών της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι τα δυο τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα θανάτων από τον ιό της γρίπης τύπου Α, που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ένας πενηντάχρονος και μια εννενηντάχρονη.

Το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν και σε περίπτωση που έχουν ένα από τα συμπτώματα της γρίπης να απευθύνονται άμεσα σε γιατρό.

Στην Ελλάδα η γρίπη κυκλοφορεί από το τέλος Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές Απριλίου με κορύφωση από αρχές Φεβρουαρίου μέχρι μέσα Μαρτίου.

Κάθε χρόνο εμφανίζονται αρκετά βαριά ή και θανατηφόρα περιστατικά. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στην Ελλάδα την περίοδο 2016-2017 κυκλοφόρησαν κυρίως ιοί γρίπης Α(Η3Ν2) με 276 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 108 θανάτους, την περίοδο 2017-2018 κυρίως ιοί γρίπης Β με 107 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 42 θανάτους, ενώ η τρέχουσα περίοδος προς το παρόν εξελίσσεται ιδιαίτερα έντονα με επικρατέστερο ιό τον Α(Η1Ν1).

Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευομένων και των θανόντων είναι ανεμβολίαστοι.

Διαφήμιση