Αρχική Ειδήσεις Βιοκλιματικός στάβλος 300τμ. από το ΑΠΘ

Βιοκλιματικός στάβλος 300τμ. από το ΑΠΘ

0
provata
Διαφήμιση

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, (ΑΠΘ), θα παρουσιάσει στην 11η έκθεση «Zootechnia 2019», (31/01 – 3/02), ένα Βιοκλιματικό στάβλο 300 τμ. όπου θα στεγάζονται θηλυκά γαϊδούρια με τα μικρά τους καθώς και πρόβατα της φυλής Φριζάρτα.

Η φιλοσοφία του Βιοκλιματικού στάβλου είναι ένα οργανωμένο σχέδιο πληροφόρησης και επικοινωνίας για τη διάδοση και διάχυση των καινοτόμων εφαρμογών στη Ζωική παραγωγή.

Επικεντρώνεται στη συνεργατική δράση μεταξύ των επιχειρήσεων ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ Α.Ε., MILKPLAN, ΑΕ και ΒΙΟΖΩΚΑΤ, ΑΕ, που έχουν δυναμικό ρόλο στον αγροδιατροφικό τομέα της Ελλάδας αλλά και επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό με σημαντικό κύκλο εργασιών από εξαγωγές των προϊόντων τους.

gaidourakia

Στο συνεργατικό σχήμα συμμετέχουν επίσης η μοναδική καθετοποιημένη εκτροφή γαλακτοπαραγωγών όνων «ΦΑΡΜΑ ΜΕΤΣΟΒΟΥ», με τα γαϊδουράκια και τα προϊόντα της, η εταιρεία OVIS, που ασχολείται με την εμπορία σπέρματος προβάτων και διαχείρισης της αναπαραγωγικής ικανότητας των ποιμνίων, και ο συνεταιρισμός ΦΡΙΖΑΡΤΑ που αποτελείται από εκτροφείς προβάτων της ομώνυμης φυλής. Τέλος, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτελεί ακαδημαϊκό-ερευνητικό φορέα και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος των παραπάνω επιχειρήσεων με τις οποίες έχει μακρόχρονη συνεργασία.

Το συνεργατικό αυτό σχήμα ευελπιστεί να δημιουργήσει τις υποδομές και τις προϋποθέσεις για ουσιαστικότερη μελλοντική σύμπραξη επιχειρήσεων σε ανάπτυξη νέων προϊόντων, καθώς και τη δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με την βιωσιμότητα, τις μελλοντικές προκλήσεις και την εμπορικότητα των προϊόντων στον τομέα της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα.

Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δει τα εκτρεφόμενα γαϊδουράκια και να δοκιμάσει προϊόντα με βάση το γαϊδουρινό γάλα. Επιπλέον θα εκτεθούν υποδομές για τη διατροφή των ζώων, το μηχανικό άρμεγμα, την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων για ατομική γαλακτομέτρηση, καθώς και συσκευές ανίχνευσης οίστρου και συστήματα ελέγχου του μικροκλίματος.

Η 11η έκθεση «Zootechnia 2019», διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΔΕΘ- HELEXPO, και την εταιρεία ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ Α.Ε.

Πηγή: ypaithros

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ ΔΕΣΦΑ ασημένιος χορηγός στο “2nd EcoMobility Conference”
Επόμενο άρθροΑνάκληση παγωτού που περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ