Αρχική Ανακύκλωση Σε ανακύκλωση τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Σε ανακύκλωση τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

0
χριστουγεννιάτικα δέντρα
Διαφήμιση

Στη συλλογή δεκάδων φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων προχώρησε τις τελευταίες ημέρες, ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος του υπουργείο Περιβάλλοντος και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με όλους τους δήμους και με κεντρικό σύνθημα «Κανένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σε ΧΥΤΑ».

Ο δήμος Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε μια μεγάλη ποσότητα και σήμερα, τα πρώτο τονάζ θα μεταφερθεί για ανακύκλωση. Τα δέντρα θρυμματίζονται για να εναποθετηθούν όπου έχουν υποδείξει τα δασαρχεία. Στη συνέχεια τα θρυμματισμένα υπολείμματα των δέντρων, θα χρησιμοποιούνται ως εδαφοβελτιωτικό σε αναδασωτέες περιοχές.  Σε όσους δήμους δεν έχουν κλαδοτεμαχιστές θα τους παρέχει ο ΦΟΔΣΑ.

Παράλληλα ο ΦΟΔΣΑ ευελπιστεί άμεσα τα θρυμματισμένα υπολείμματα να αξιοποιηθούν και από ιδιώτες για παραγωγή pellet και ανταποδοτικά να δίνεται ένα ποσοστό σε δήμους που δίνουν αρκετό τονάζ για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Το πρόγραμμα το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

den 5

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι δημότες να μην πετάνε τα δένδρα στους κάδους, αλλά να τα εναποθέτουν στις σκάφες που έχουν τοποθετηθεί, στις παρακάτω θέσεις :

– Στην 1η Δημοτική Κοινότητα: παραπλεύρως του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α’ 1)

– Στην 2η Δημοτική Κοινότητα: Μοναστηρίου με Αγίων Πάντων (στο πάρκινγκ)

– Στην 3η Δημοτική Κοινότητα: Ακροπόλεως 6

– Στην 4η Δημοτική Κοινότητα: στην αλάνα γηπέδου ΠΑΟΚ (Κλεάνθους, παραπλεύρως του Πολιτιστικού Κέντρου)

– Στην 5η Δημοτική Κοινότητα: Καρακάση και Μαρτίου (δίπλα στο εργοτάξιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Καρακάση)

– Στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας: Ελευθερίας 24, έμπροσθεν του πρώην Δημαρχείου Τριανδρίας

Πηγή: thestival

Διαφήμιση