Αρχική Καταστροφές Σαρώνουν οι πλημμύρες στην Ισπανία – Τέσσερις νεκροί

Σαρώνουν οι πλημμύρες στην Ισπανία – Τέσσερις νεκροί

0
πλημμύρες
Διαφήμιση

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα τις δυο τελευταίες ημέρες από τις πλημμύρες που σαρώνουν τις Αστούριες, στη βορειοδυτική Ισπανία, ενώ ανάγκασαν τις αρχές να εκκενώσουν ένα νοσοκομείο και να κλείσουν τα σχολεία.

Ένας άνδρας 70 ετών σκοτώθηκε σήμερα όταν το αυτοκίνητό του έπεσε σε χαράδρα βάθους 50 μέτρων επειδή το οδόστρωμα υποχώρησε από τις βροχές ενώ ένας 62χρονος έχασε τη ζωή του όταν το όχημά του παρασύρθηκε από τα νερά.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη με παρόμοιο τρόπο σκοτώθηκε άλλος ένας άνδρας, 42 ετών, ενώ οι πυροσβέστες βρήκαν σε έναν ποταμό το άψυχο σώμα ενός 41χρονου που αγνοείτο από χθες.

«Οι Αστούριες πενθούν. Τέσσερις νεκροί εξαιτίας των βροχοπτώσεων», έγραψε στο Twitter η Αντριάνα Λάστρα, βουλευτής και επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο τοπικό κοινοβούλιο.

Εικόνες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν «φουσκωμένα» ποτάμια και βράχια που καταρρέουν από ένα βουνό μπροστά σε ένα λεωφορείο.

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών το νοσοκομείο του χωριού Αριόντας εκκενώθηκε και οι 38 ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Πολλά σχολεία, σε διάφορες περιοχές, παρέμειναν κλειστά σήμερα ενώ ματαιώθηκαν και ορισμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια.

 

Διαφήμιση