Αρχική Ειδήσεις Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την ασφάλεια των τροφίμων

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την ασφάλεια των τροφίμων

0
perifereia
Διαφήμιση

Την ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του ΕΦΕΤ και της Περιφέρειας Αττικής, υπέγραψαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, οι δύο πλευρές.

Η στενή συνεργασία των ελεγκτικών μηχανισμών του ΕΦΕΤ και της Περιφέρειας Αττικής εδώ και τρία χρόνια έφερε σημαντικά αποτελέσματα υπέρ των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι έλεγχοι από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων στην Περιφέρεια Αττικής για το 2018 ξεπέρασαν τους 3.000, ενώ δεκαπλάσιοι ήταν οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας οι οποίοι μόνο για το περασμένο έτος ξεπέρασαν τις 35.000. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, σημαντική είναι και η συμμόρφωση των ελληνικών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία αγγίζει το 96%.

Για «μια συνεργασία που έφερε και φέρνει αποτελέσματα» μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, τονίζοντας πως «για αυτό είμαστε εδώ, για να κάνουμε αυτή τη δουλειά αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά».

Όπως σημείωσε, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με την αλληλοκάλυψη των αρμοδιοτήτων, μεταξύ των υπηρεσιών των δυο υπουργείων και του ΕΦΕΤ.

Επίσης, δήλωσε ότι «ο παραγωγός είναι ο πρώτος κρίκος μιας αλυσίδας, η οποία είναι απόλυτα συμπαγής και πρέπει να είναι απόλυτα συμπαγής. Όποιος κρίκος και να σπάσει σε αυτή την αλυσίδα θα έχει πρόβλημα ολόκληρη η αλυσίδα» και πρόσθεσε: «Ο παραγωγός οφείλει να παράγει καλά ποιοτικά προϊόντα, που θα φτάνουν έτσι στον καταναλωτή, αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να απολαμβάνει μια τιμή που θα του επιτρέψει να συνεχίσει να επιβιώνει και να απολαμβάνει μια ζωή αξιοπρεπή και να επιτρέψει να συνεχίσει να παράγει ποιοτικά προϊόντα, όχι σε βάρος της ποιότητας όχι σε βάρος της διαβίωσής του».

Για «μια εξαιρετική συνεργασία που δεν είναι μόνο στα λόγια αλλά είναι και στην πράξη», μίλησε, από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συμπληρώνοντας πως μέσω της συνεργασίας αθροίζονται οι δυνάμεις από όλες τις πλευρές «τόσο σε επίπεδο πόρων όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού».

Υποστήριξε ότι, μέσω αυτής της συνεργασίας μπορεί να αποδειχθεί πως «όταν υπάρχει σχέδιο μπορεί ο δημόσιος τομέας να λειτουργήσει» τονίζοντας πως πρόκειται για ένα υπόδειγμα συνεργασίας από το «οποίο πρέπει να μάθουμε ότι όλοι μπορούμε να συνεργαζόμαστε».

«Αυτό που γίνεται πρόκειται για το συγχρονισμό των δυνάμεων του ΥΠΑΑΤ του ΕΦΕΤ και της Περιφέρειας, προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν τρόφιμα τα οποία είναι ασφαλή και ποιοτικά», είπε ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, Πολυχρόνης Πολυχρονίου.

«Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα στον πολίτη είμαστε για τον πολίτη είμαστε για τον καταναλωτή και συνεχίζουμε δυνατά και αποφασιστικά» υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πολυχρονίου και ανέφερε: «η συμμόρφωση των ελληνικών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια είναι υψηλή και αγγίζει το 96%, είναι ίσως ακόμη καλύτερη από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις επενδύουν στην ποιότητα των τροφίμων αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει κουλτούρα μέσα από τις επιχειρήσεις για την ποιότητα των τροφίμων. Αυτό αποτυπώνεται στην εμπιστοσύνη του κοινού αλλά και των 20 εκατομμυρίων τουριστών που φιλοξενούμε το καλοκαίρι και αποτυπώνεται επίσης και στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here