Αρχική Καταστροφές Πόσιμο νερό είχε ραδιενέργεια!

Πόσιμο νερό είχε ραδιενέργεια!

0
ραδιενέργεια
Διαφήμιση

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι σε ελληνικό χωριό στη βόρεια Ελλάδα εντοπίστηκε η επικίνδυνη ουσία ουρανίου, ένα ραδιενεργό στοιχείο που προκαλεί μεγάλη ζημιά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο του 2018, ύστερα από αναλύσεις, εντοπίστηκαν ραδιενεργά στοιχεία και συγκεκριμένα ουράνιο, με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλο το νερό του χωριού Νυμφόπετρας, με τους 500 κατοίκους, για κατανάλωση. Από τότε, όλο αυτό το διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούν εμφιαλωμένα.

Την εκτίμηση πως μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οι κάτοικοι του χωριού Νυμφόπετρας στον Νομό Θεσσαλονίκης θα έχουν καθαρό, πόσιμο νερό στα σπίτια τους διατύπωσε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας.

«Διαπιστώθηκε πως το νερό ήταν ακατάλληλο για χρήση και ανακοινώσαμε στους κατοίκους της Νυμφόπετρας να μην το χρησιμοποιούν. Ελέγξαμε τις γεωτρήσεις στην περιοχή, όμως σε όλες βρέθηκε το ραδιενεργό στοιχείο. Βρήκαμε μια γεώτρηση στο χωριό Προφήτης και ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης, προκειμένου να μεταφέρουμε πόσιμο νερό από μια απόσταση έξι χιλιομέτρων» δήλωσε ο κ. Λιάμας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλβης, το φαινόμενο που παρουσιάστηκε στην περιοχή διερευνάται και οι επιστήμονες εικάζουν ότι έγινε μετατόπιση του υδροφόρου ορίζοντα, με αποτέλεσμα τα νερά της Νυμφόπετρας να περνούν από πετρώματα που έχουν ουράνιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση