Αρχική Επιχειρείν Αυτοκίνητο μεταμορφώνεται σε… εμπειρική εικονική πραγματικότητα

Αυτοκίνητο μεταμορφώνεται σε… εμπειρική εικονική πραγματικότητα

0
εικονική πραγματικότητα
Διαφήμιση

Η είσοδο της νέας τεχνολογίας στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς τα τελευταία χρόνια αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Όμως η δυνατότητα να απολαμβάνουν οι επιβάτες ταινίες, παιχνίδια και βίντεο χρησιμοποιώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, αποτελεί μια νέα εξέλιξη.

Το έκανε πράξη μια αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία παρουσιάζει σε ένα e-tron την τεχνολογία που προσαρμόζει το ψηφιακό περιεχόμενο στις κινήσεις του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο.

Εάν το αυτοκίνητο στρίβει σε μια δεξιά στροφή, το διαστημόπλοιο – για παράδειγμα – στο παιχνίδι εμπειρίας θα κάνει το ίδιο.

Η γερμανική εταιρεία σύντομα θα παρουσιάσει αυτή την εντυπωσιακή φουτουριστική τεχνολογία η οποία δημιουργήθηκε από την Disney Games and Interactive Experiences. Φορώντας γυαλιά VR οι επιβάτες στο πίσω κάθισμα του e-tron μεταφέρονται σε ένα φανταστικό εξώκοσμο περιβάλλον.

Το όχημα πλέον λειτουργεί ως ένα σκάφος που κινείται μέσα σε ένα πλήθος αστεροειδών. Σύμφωνα με το παιχνίδι εάν το αυτοκίνητο στρίβει σε μια κλειστή στροφή, τότε και ο παίκτης στρίβει στην εικονική πραγματικότητα γύρω από ένα εχθρικό διαστημόπλοιο. Όταν το e-tron επιταχύνει, κάνει το ίδιο και το σκάφος στο παιχνίδι εμπειρίας.

εμπειρική εικονική πραγματικότητα

Για αυτή την τεχνολογία η αυτοκινητοβιομηχανία έχει συνιδρύσει τη start-up εταιρεία holoride η οποία θα εκμεταλλευθεί εμπορικά αυτή τη νέα μορφή ψυχαγωγίας, μέσω μιας ανοιχτής πλατφόρμας η οποία στο μέλλον θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους κατασκευαστές και τους δημιουργούς περιεχομένου.

Πρακτικά δεν υπάρχουν όρια στο τι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί, με τη γκάμα να εκτείνεται από τα παιχνίδια arcade, τις υποθαλάσσιες περιπέτειες και τις εξερευνήσεις του διαστήματος μέχρι τα εκπαιδευτικά ταξίδια σε ιστορικές πόλεις ή την ανάλυση της κυκλοφορίας του αίματος.

Η holoride σκοπεύει να παρουσιάσει αυτή τη νέα μορφή ψυχαγωγίας στην αγορά μέσα στην επόμενη τριετία, χρησιμοποιώντας στάνταρ γυαλιά VR για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Έτσι, τα συμβάντα της κυκλοφορίας στην πόλη θα μπορούσαν να είναι μέρος της όλης εμπειρίας. Μάλιστα, η στάση σε ένα φανάρι θα μπορούσε -παράλληλα- να εισάγει απροσδόκητα εμπόδια σε ένα παιχνίδι ή να διακόπτει ένα πρόγραμμα εκμάθησης με ένα γρήγορο κουίζ. Η τεχνολογία προωθείται από την αυτοκινητοβιομηχανία Audi.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση