Αρχική Περιβάλλον Πανικοβάλλονται στις ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή

Πανικοβάλλονται στις ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή

0
κλιματική αλλαγή
Διαφήμιση

Σε κατάσταση σταδιακού…  «σοκ» βρίσκονται οι Αμερικανοί οι οποίοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν την πραγματικότητα όσον αφορά τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης από την κλιματική αλλαγή.

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Πρόγραμμα Επικοινωνίας για την Κλιματική Αλλαγή του Πανεπιστημίου Yale και το Κέντρο του Πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον για την Επικοινωνία της Κλιματικής Αλλαγής δείχνει αλματώδη αύξηση στα ποσοστά ανησυχίας για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών, το 73% πιστεύει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι γεγονός (ποσοστό αυξημένο κατά 10% σε σύγκριση με την έρευνα του Μαρτίου του 2015).

Μόνον ένας στους επτά Αμερικανούς, ποσοστό 14% θεωρεί ότι δεν συμβαίνει υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το ποσοστό των Αμερικανών που ανησυχούν “πολύ” για την υπερθέρμανση του πλανήτη έχει τριπλασιαστεί από το 2011 και ανέρχεται στο 29%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 46% των Αμερικανών απαντά ότι έχει προσωπικά βιώσει τις συνέπειες της υπερθέρμανσης (αύξηση 15% σε σύγκριση με την έρευνα του Μαρτίου του 2015).

Ο δρ. Άντονι Λεϊζέροβιτς, ο οποίος διευθύνει το Πρόγραμμα Επικοινωνίας για την Κλιματική Αλλαγή του Yale, δήλωσε στους New York Times: “Οι άνθρωποι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι η αλλαγή του κλίματος είναι εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εδώ στην πολιτεία μου, στην κοινότητά μου, εδώ και τώρα. Δεν θα συμβεί σε 50 χρόνια”.

Παρ’ ότι πολιτικοί και εταιρείες λένε στους ανθρώπους να μην νοιάζονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, το 70% των Αμερικανών πολιτών ενδιαφέρεται και το 48% πιστεύει ότι οι κάτοικοι της χώρας υφίστανται ήδη τις αρνητικές συνέπειες από την κλιματική αλλαγή.

Το 62% των ερωτηθέντων απαντά ότι τώρα αντιλαμβάνεται ότι η υπερθέρμανση προκαλείται κυρίως από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Το 41% δηλώνει ότι συζητά για την υπερθέρμανση του πλανήτη με την οικογένεια και τους φίλους “συχνά” ή “περιστασιακά” (αύξηση 15% από τον Μάρτιο του 2015). Ωστόσο οι περισσότεροι, ποσοστό 59% απαντούν ότι συζητούν “σπάνια” ή δεν συζητούν “ποτέ” το θέμα.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2018 με δείγμα 1.114 ενήλικες.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here