Αρχική Ενέργεια Νέα Υόρκη: Υπερτριπλασιάζεται ο στόχος ανάπτυξης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Νέα Υόρκη: Υπερτριπλασιάζεται ο στόχος ανάπτυξης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

0
new york
Διαφήμιση

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, υπερτριπλασιάζει τον στόχο ανάπτυξης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας από 2,4 γιγαβάτ ισχύος έως το 2030, σε 9 γιγαβάτ μέχρι το 2035.

Η Αμερικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας υποδέχτηκε θετικά την εξαγγελία του κυβερνήτη. «Με το να υπερτριπλασιάζει τον ήδη εντυπωσιακό στόχο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Νέας Υόρκης, ο κυβερνήτης Κουόμο επαναπροσδιορίζει την φιλοδοξία των αιολικών πάρκων ανοικτής θάλασσας σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε η Νάνσι Σόπκο, Διευθύντρια Πολιτικής και Τοποθέτησης Υπεράκτιας Αιολικής Ενέργειας της Αμερικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας.

«Ο νέος στόχος της Νέας Υόρκης υπογραμμίζει επίσης τη σημασία των συνεχιζόμενων προσπαθειών για τον εντοπισμό νέων περιοχών μίσθωσης, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από μεγάλους κατασκευαστές ενέργειας, ώστε να είμαστε οι πρώτοι που θα αξιοποιήσουν τους τεράστιους υπεράκτιους αιολικούς πόρους των ΗΠΑ σε παγκόσμια κλίμακα», πρόσθεσε.

Η Αμερικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας είναι ο εθνικός εμπορικός σύλλογος της αμερικανικής βιομηχανίας αιολικής ενέργειας. Εκπροσωπεί περίπου 1.000 εταιρείες-μέλη και πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας στην οικονομία των ΗΠΑ, και αποτελεί σημαντικό παράγοντα της αμερικανικής ενεργειακής βιομηχανίας.

Η Αμερική βρίσκεται αισθητά πίσω από την Ευρώπη και την Ασία στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, με τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα να βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Δανία. Ωστόσο, νέα έργα αναμένεται να κατασκευαστούν σε αρκετές πολιτείες της ανατολικής ακτής της χώρας κατά τα επόμενα έτη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις στη συνολική παραγωγική δυναμικότητα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, με την Κίνα να ακολουθεί, έχοντας ήδη εξαγγείλει την κατασκευή 13 νέων έργων για το 2019.

Πηγή: Ναυτερμπορική

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here