Αρχική Επιχειρείν Μια χώρα θα έχει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025

Μια χώρα θα έχει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025

0
ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Διαφήμιση

Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν σε ένα κράτος πέρυσι ήταν αμιγώς ηλεκτρικά, ενισχύοντας τη φήμη της σκανδιναβικής χώρας ως την καλύτερη αγορά στον κόσμο για τα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πλούσια σε πετρέλαιο Νορβηγία στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εκπομπών από νέα αυτοκίνητα έως το 2025 και προσφέρει γενναιόδωρες επιδοτήσεις σε αγοραστές ώστε να επιλέξουν ηλεκτρικά οχήματα.

Το 2018, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούσαν το 31,2% της νορβηγικής αγοράς, σημειώνοντας άνοδο κατά περισσότερο από δέκα ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη νορβηγική οδική ομοσπονδία.

Τρία από τα πέντε πιο δημοφιλή μοντέλα το περασμένο έτος ήταν ηλεκτρικά, με το Nissan Leaf να έχει την κορυφαία θέση, μπροστά από το i3 της BMW το μοντέλο X της Tesla.

«Το 2018, τα αυτοκίνητα εναλλακτικών καυσίμων εδραίωσαν την ισχυρή τους θέση στην αγορά», δήλωσε ο διευθυντής της ομοσπονδίας Έιβιν Σόλμπεργκ Τόρσεν.

Η Νορβηγία, με πληθυσμό 5,3 εκατομμυρίων, είναι εδώ και καιρό πρωτοπόρος στον τομέα των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη, την ξεπέρασε μόλις το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Τα κίνητρα που στηρίζουν τη νορβηγική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων περιλαμβάνουν απαλλαγές από τους φόρους επί των πωλήσεων και τα οδικά τέλη.

Ο Σόλμπεργκ Τόρσεν δήλωσε ότι αναμένει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο μέλλον, καθώς υπάρχει ακόμη αναξιοποίητη ζήτηση για πιο φιλικά προς την οικογένεια ηλεκτρικά οχήματα, με μεγαλύτερη αυτονομία και σε λογικές τιμές.

Πηγή: tribune

Διαφήμιση