Αρχική Επιχειρείν Μελέτη της IHS Markit για την ελληνική οικονομία

Μελέτη της IHS Markit για την ελληνική οικονομία

0
Greece
Διαφήμιση

Η μελέτη που εκπόνησε η IHS Markit για την ελληνική οικονομία και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 6μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη.

Η IHS Markit, είναι η κορυφαία εταιρεία οικονομικών πληροφοριών και αναλύσεων στον κόσμο, στους σημαντικότερους κλάδους και τις αγορές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των οικονομιών σε όλον τον κόσμο.

Η μελέτη που θα παρουσιάσει, εκφράζει ποσοτικά τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας με βάση τις ισχύουσες πολιτικές και αποτυπώνει αν μία αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που βασίζεται σε μια μείωση της φορολογίας και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων θα επανέφερε την χώρα στην τροχιά της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ανάλυση βασίζεται σε ένα οικονομετρικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας που λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα της οικονομίας, τις σχέσεις ανάμεσα στις συνθήκες ζήτησης και προσφοράς, τις διασυνδέσεις ανάμεσα σε κλάδους και τις αλληλεξαρτήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Οδηγεί σε εκτιμήσεις της παραγωγής, της κατανάλωσης, των επενδύσεων, του εμπορίου, των τιμών και των μισθών, της ανταγωνιστικότητας, των δημόσιων οικονομικών και του χρέους.

Επίσης το μοντέλο δίνει τη δυνατότητα για ποσοτική έκφραση των επιδράσεων σε 65 κλάδους που θα έχει μία μεταβολή της ζήτησης σε έναν οποιονδήποτε από αυτούς τους κλάδους. Επίσης παρέχει εκτιμήσεις για τα έσοδα και τις δαπάνες του δημόσιου τομέα, για τις κατηγορίες που χρησιμοποιεί το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, και την ανάλυση των επιδράσεων των μεταβολών της πολιτικής σε διάφορα εισοδηματικά κλιμάκια.

Η μελέτη επίσης διερευνά με βάση μια σειρά κριτηρίων τους περισσότερο υποσχόμενους κλάδους για την προσέλκυση ξένων αμέσων επενδύσεων, που εφόσον γίνουν θα μπορούν να αυξήσουν δραστικά τις ελληνικές εξαγωγές.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η έκθεση αυτή συντάχθηκε από μία κορυφαία ομάδα οικονομολόγων της IHS Markit επικεφαλής της οποίας ήταν η κα Elisabeth Waelbroeck-Rocha (Επικεφαλής τομέα Διεθνών Οικονομικών)

Η έκθεση συντάχθηκε μετά από αίτηση του Global Citizen Foundation (GCF) (Παγκόσμιο Ίδρυμα Πολιτών) στο πλαίσιο του πονήματός του για το μέλλον του πολίτη της Ευρώπης, που επιδιώκει να διατυπώσει ένα νέο όραμα για την Ευρώπη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα σύστημα που θα μπορεί καλύτερα να ανταποκριθεί στις επιθυμίες και τις προσδοκίες των πολιτών των χωρών-μελών, ενώ παίρνει υπόψη την κληρονομιά τους, τη διαθεσιμότητα των πόρων και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν.

Πληροφορίες:

Η IHS Markit (Nasdaq: INFO) είναι μια παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία παροχής κρίσιμων πληροφοριών, αναλύσεων και λύσεων στους σημαντικότερους κλάδους και τις αγορές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των οικονομιών σε όλον τον κόσμο.
Η εταιρεία παρέχει πληροφορίες, αναλύσεις και λύσεις επόμενης γενιάς σε πελάτες από τον χώρο των επιχειρήσεων, των χρηματοοικονομικών, καθώς και σε κρατικούς φορείς, με σκοπό να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους σε θέματα λειτουργίας και να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται για τη λήψη τεκμηριωμένων και αξιόπιστων αποφάσεων.

Το πελατολόγιο της IHS Markit περιλαμβάνει περισσότερους από 50.000 επιχειρηματικούς και κρατικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων του 80% των 500 εταιρειών της κατάταξης «Fortune Global 500» και των κορυφαίων χρηματοοικονομικών φορέων στον κόσμο.

IHSMarkit logo

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜας τα «χαλάει» πάλι ο καιρός!
Επόμενο άρθροHELL ENERGY & Ανακύκλωση Συσκευασιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ