Αρχική Περιβάλλον Καιρός: Σαββατοκύριακο με καταιγίδες και κρύο

Καιρός: Σαββατοκύριακο με καταιγίδες και κρύο

0
blur 1845534 960 720 (1)
Διαφήμιση

Η δεύτερη σε σειρά κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα φαίνεται σταδιακά να υποχωρεί αλλά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι χαμηλές θερμοκρασίας αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες .

Για σήμερα, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και τα ανατολικά νησιά. Σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια, δυτικοί βορειοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Το πρωί, στο Αιγαίο πρόσκαιρα αναμένονται άνεμοι έως 7 μποφόρ.

Το Σάββατο 12/1/2019, νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας (κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και νότια) στην Εύβοια, ενώ τη νύχτα χιόνια προβλέπονται και στα ορεινά της Κρήτης. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται κυρίως τις πρωινές ώρες και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Στα νότια, οι άνεμοι θα έχουν νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα με βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ ενώ στα πελάγη θα αγγίξουν τοπικά και τα 7 μποφόρ.

Για την Κυριακή 13/1/2019, ο καιρός προβλέπεται στα δυτικά και βόρεια της χώρα με λίγες νεφώσεις, οι οποίες τη νύχτα από τα δυτικά θα παρουσιάσουν αύξηση και στο Ιόνιο αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, αυξημένες νεφώσεις θα υπάρξουν στα ανατολικά και νότια με κατά τόπους βροχοπτώσεις και τις πρωινές ώρες προβλέπονται πρόσκαιρες καταιγίδες στα νότια νησιά της χώρας. Ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να πλήξουν τα ορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα μείνει σταθερή, ενώ αναμένεται παγετός το πρωί και τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις θα φτάσουν έως 3-5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τοπικά μπορεί να αγγίξουν και τα 7 μποφόρ. Τη νύχτα θα σημειώσουν μεταβολή στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.

ΠΗΓΗ: ΕΜΥ

Διαφήμιση