Αρχική Καταστροφές Κούβα: Τρεις νεκροί και 172 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο

Κούβα: Τρεις νεκροί και 172 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο

0
cuba 3
Διαφήμιση

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την Αβάνα κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και 172 τραυματίες.

cuba 1

«Επισκεπτόμαστε τις περιοχές που επλήγησαν απ’ αυτό το μεγάλης έντασης μετεωρολογικό φαινόμενο στη Ρέγκλα», μια νοτιοανατολική συνοικία της Αβάνας, ανέφερε στο Twitter.

«Υπάρχουν σοβαρές ζημιές και προς το παρόν θρηνούμε την απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών και έχουμε καταμετρήσει 172 τραυματίες», συνέχισε ο Κουβανός πρόεδρος προσθέτοντας πως «συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στις περιοχές που έχουν πληγεί».

Ο ιστότοπος Cubadebate ανέφερε πως «η Αβάνα επλήγη από έναν ισχυρό ανεμοστρόβιλο που μπορεί να συγκριθεί με κυκλώνα κατηγορίας 4 ή 5, παρόλο που οι συνέπειές του είναι περισσότερο επικεντρωμένες σε μια περιοχή».

Τμήματα από εξώστες έχουν καταρρεύσει από ορισμένα κτίρια και μερικοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι εξαιτίας δέντρων και στύλων που έχουν πέσει.

 

Οι άλλοι περιοχές της κουβανικής πρωτεύουσας που έχουν πληγεί είναι οι Σάντος Σουάρες, Βία Μπλάνκα και Σίμπας.

Ο ανεμοστρόβιλος σχηματίσθηκε στη διάρκεια καταιγίδας η οποία έπληξε το δυτικό τμήμα της Κούβας με ριπές ανέμου που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι και 100 χλμ/ώρα και συνεχίσθηκαν μέχρι σήμερα το πρωί.

 

Διαφήμιση