Αρχική Ενέργεια Κίνητρα για οχήματα ηλεκτροκίνησης

Κίνητρα για οχήματα ηλεκτροκίνησης

0
Κίνητρα για οχήματα ηλεκτροκίνησης XL
Διαφήμιση

Στοιχεία του εθνικού σχεδίου για το κλίμα και την Ενέργεια με έμφαση στα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο 2nd Ecomobility Conference  που διοργανώθηκε στην Αίγλη Ζαππείου.

Ο υπουργός ανέφερε σχετικά ότι:

Ο Εθνικός Σχεδιασμός προβλέπει ότι: Θα αυξηθεί το μερίδιο των ΑΠΕ στη συνολική κατανάλωση ενέργειας στο 32% και στην παραγωγή ενέργειας στο 57% από το 29% που είναι σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο πρέπει να εξοικονομούμε 1,5% της ενέργειας. Αυτός ο στόχος αφορά και σε κατοικίες και  πρακτικά σημαίνει ένα «εξοικονομώ κατ’ οίκον» ετησίως. Το ίδιο ισχύει και για τη βιομηχανία, τον τουρισμό κλπ. Στο επίκεντρο είναι οι μεταφορές.

Ο εξηλεκτρισμός των μεταφορών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι. Για να πετύχουμε τους στόχους μας στις μεταφορές θα πρέπει το ένα στα 10 οχήματα το 2030 να είναι ηλεκτροκίνητο. Τελικός στόχος είναι το μερίδιο των ΑΠΕ στις μεταφορές να φθάσει 14%». 

Αναφερόμενος στις αλλαγές που έχουν γίνει στον ενεργειακό τομέα σημείωσε ότι:

Απελευθερώθηκαν οι αγορές ενέργειας για το σύνολο των δραστηριοτήτων

Διατηρήθηκε τα δίκτυα στο φυσικό αέριο υπό δημόσιο έλεγχο

Λήφθηκαν μέτρα για τη διασύνδεση των νησιών. Έχει επιταχυνθεί η διαδικασία και έπεται η επόμενη διασύνδεση των Κυκλάδων. Η μεγάλη διασύνδεση θα προκηρυχθεί το Μάρτιο.

Το φυσικό αέριο επεκτείνεται ραγδαία σε 32 πόλεις άρα έχει διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα.

Έχει εισαχθεί ο θεσμός των ενεργειακών κοινοτήτων

Ένα επίμαχο θέμα είναι τα κίνητρα.Μελετούνται πολύ προσεκτικά (επιδοτήσεις, φορολογία, χρηματοδότηση κλπ).

Τέλος, αναφερόμενος στα νησιά επισήμανε ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο κομμάτι του Ecomobility και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη μετάβαση στις ΑΠΕ ειδικά για τα νησιά που δεν θα διασυνδεθούν. 

«Έχουν πυκνώσει οι επαφές με εταιρείες που έχουν τεχνολογίες και μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτό. Είχαμε επαφές και με την Tesla για βιώσιμα σχέδια στα νησιά».

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιανομή πάνινων τσαντών σε όλους τους Έλληνες έως το 2021
Επόμενο άρθροΤι λέει η ΔΕΣΦΑ για το φυσικό αέριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ