Αρχική Καινοτομία Δοκιμάστηκε ο πρώτος κινητήρας αλουμινίου

Δοκιμάστηκε ο πρώτος κινητήρας αλουμινίου

0
russia
Διαφήμιση

Στην Ρωσία, και συγκεκριμένα στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Νοβοσιμπίρσκ, κατασκευάστηκε ο πρώτος κινητήρας αλουμινίου στον κόσμο, βάρους 200 κιλών και ο οποίος μειώνει την κατανάλωση καυσίμων κατά 15%.

Οι επιστήμονες που τον σχεδίασαν έχουν ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές, από τον Φεβρουάριο του 2018, και οι οποίες τους έδωσαν τη δυνατότητα δημιουργήσουν έναν μικρότερο κινητήρα, όπως δήλωσε ο καθηγητής της έδρας κατασκευής αεροσκαφών και ελικοπτέρων της σχολής αεροναυπηγικής του πανεπιστημίου Ιλιά Ζβερκόφ.

Ο κινητήρας που λειτουργεί με σύνηθες καύσιμο αυτοκινήτου θα προσαρμοσθεί στο διθέσιο αεροσκάφος τύπου Yak-52, οι κινητήρες του οποίου έχουν υπερβεί το όριο των δυνατοτήτων τους.

russia 2«Κατά την διάρκεια των δοκιμών, διαπιστώθηκαν κάποια ελαττώματα στον σχεδιασμό του και λαμβάνοντας υπ όψιν αυτά τα λάθη, θα σχεδιάσουμε έναν νέο κινητήρα μικρότερο ως προς τις διαστάσεις του. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη βασική μας ιδέα και στόχος μας είναι να λάβουμε την έγκριση για τις κρατικές προδιαγραφές ισχύος και χωρητικότητας του κινητήρα», δήλωσε ο Ζβέρκόφ προαναγγέλλοντας ότι ο σχεδιασμός και οι δοκιμές του νέου κινητήρα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι.

Η χρήση αλουμινίου έναντι του χάλυβα δίνουν την δυνατότητα στους επιστήμονες να μειώσουν το βάρος του κινητήρα κατά 30-40% σε σχέση με τους ανάλογης ισχύος κινητήρες από χάλυβα, Παράλληλα, αυξάνεται η ιπποδύναμη του κινητήρα στους 400 Hp, ενώ η κατανάλωση καυσίμων μειώνεται περίπου κατά 15%.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here