Αρχική Περιβάλλον Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις

Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις

0
thundersnow
Διαφήμιση

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ), με έκτακτο δελτίο της προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη, χιόνια ακόμα και χαλαζοπτώσεις από αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, σε όλη τη χώρα.

Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά και μέχρι την Παρασκευή θα επεκταθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα. Μάλιστα, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, για αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος θα επηρεαστούν αρχικά από την κακοκαιρία, η οποία από τις απογευματινές ώρες θα επεκταθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Θα σημειωθούν πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Τις πρωινές ώρες, της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου, θα επηρεαστούν, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως στα παραθαλάσσια) καθώς και η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, αναμένουμε νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στη δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας, πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Σχετικά Άρθρα:

Διαφήμιση