Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Η Γερμανία κατάφερε το αδιανόητο – Οι ΑΠΕ ξεπέρασαν τον άνθρακα

Η Γερμανία κατάφερε το αδιανόητο – Οι ΑΠΕ ξεπέρασαν τον άνθρακα

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΠΕ

Μια σημαντική αλλαγή πέτυχε η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, στις ΑΠΕ, καθώς κατάφερε να ξεπεράσουν τον άνθρακα ως η βασική πηγή ενέργειας για πρώτη φορά, πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 40% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η έκθεση που προέρχεται από το ινστιτούτο εφαρμοσμένων επιστημών Fraunhofer έδειξε πως η παραγωγή ηλιακών, αιολικών, βιομάζας και υδροηλεκτρικών μονάδων αυξήθηκε κατά 4.3% πέρυσι, παράγοντας 219 TWh ηλεκτρικής ενέργειας, με την συνολική παραγωγή να φτάνει τις 542 TWh, υπολογίζοντας μαζί πράσινα και συμβατικά καύσιμα. Το 38% προήλθε από τον άνθρακα.

Σε ότι αφορά τα μερίδια των διαφόρων τεχνολογιών ΑΠΕ, η ηλιακή ενέργεια σημείωσε αύξηση 16% φτάνοντας τις 45.7 TWh λόγω ενός παρατεταμένου καλοκαιριού, ενώ η εγκατεστημένη ισχύς διευρύνθηκε κατά 3.2 GW, φτάνοντας τα 45.5 GW πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Fraunhofer.

Τα αιολικά παρήγαγαν 111 TWh συνδυασμένα από χερσαία και υπεράκτια πάρκα, εγκατεστημένης ισχύος λίγο λιγότερο από 60 GW, αντιπροσωπεύοντας το 20.4% της συνολικής παραγωγής της χώρας.

Τα αιολικά έρχονται στη δεύτερη θέση ως προς την παραγωγή ενέργειας αμέσως μετά τον άνθρακα, το μερίδιο του οποίου υπολογίζεται σε 24.1%.  Υδροηλεκτρικά και βιομάζα υπολογίζονται σε 3.2% και 8.3% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:  ΗΠΑ και Ρωσία (ξανά)καταδικάζουν τις παράνομες εργασίες γεώτρησης στην Κύπρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here