Αρχική Πολιτισμός Οι Φίλιπποι Καβάλας στη Νέα Υόρκη

Οι Φίλιπποι Καβάλας στη Νέα Υόρκη

0
filippi7
Διαφήμιση

Από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων Καβάλας, θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, μέσα από τη διοργάνωση μιας έκθεσης φωτογραφίας, με το γενικότερο τίτλο: «Φίλιπποι, Ένα Μνημείο Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς» (Philippi, a Landmark of European Heritage).

Filippi1

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος, 69 East 79th street, New York.

Filippi3

Σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου, Σταυρούλα Δαδάκη, τόνισε: «Ιδιαίτερη είναι η σημασία του χώρου ως συμβόλου της Ευρωπαϊκής κληρονομιάς, καθώς σε αυτόν συναντιούνται οι τρεις βασικότεροι άξονές της: ο ελληνικός πολιτισμός, το ρωμαϊκό δίκαιο και ο Χριστιανισμός».

Filippi 5

 

Οι Φίλιπποι,που εντάχθηκαν στον κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2016, είναι ένας από τους πλέον συγκροτημένους ερειπιώνες της Ελλάδας και είναι συνδεδεμένος με ιστορικά γεγονότα παγκόσμιας σημασίας.

Η μάχη, στις παρυφές της πόλης το 42 π.Χ., καθόρισε την πολιτική ιστορία του Ρωμαϊκού κράτους και της συνταγματικής ιστορίας της Ευρώπης. Επίσης, η άφιξη του Αποστόλου Παύλου και η ίδρυση της πρώτης Χριστιανικής κοινότητας στην Ευρώπη, υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη του Χριστιανισμού σε παγκόσμια θρησκεία.

filippi6

 

 

Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση της ιστορίας των Φιλίππων και της ευρύτερης περιοχής από τα προϊστορικά χρόνια έως τις μέρες μας.

Αντίστοιχη έκθεση είχε πραγματοποιηθεί στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, στις 3 Μαΐου 2018.

Διαφήμιση