Αρχική Καταστροφές Εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση στον Ταΰγετο

Εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση στον Ταΰγετο

0
t1
Διαφήμιση

Εξαιρετικά επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο του Ταΰγετου, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που έχουν ως συνέπεια καθιζήσεις οδοστρωμάτων και κατολισθήσεις σε πολλά σημεία, τόσο στον παλιό εθνικό δρόμο, όσο και σε διαδημοτικούς δρόμους.

t4

Ουσιαστικά οι δρόμοι στον Ταΰγετο, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας eleftheriaonline.gr, βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας και ο κίνδυνος να διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο Καλαμάτα – Σπάρτη ή να αποκλειστούν χωριά είναι όχι μόνο υπαρκτός αλλά και μεγάλος.

t5

Όπως δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιάννης Μπάκας, ο παλιός εθνικός δρόμος έχει υποστεί καθιζήσεις σε τρία σημεία -τα δύο στη Μεσσηνία και το ένα στη Λακωνία– ενώ όσον αφορά στο διαδημοτικό δίκτυο επισήμανε ότι έχει αχρηστευθεί επί της ουσίας ο δρόμος Αρτεμισία – Λαδά, στον οποίον υπάρχουν καθιζήσεις σε 5 σημεία, σε ορισμένα από τα οποία μάλιστα αναβλύζει νερό, ενώ σε άλλο σημείο κινδυνεύει ένα σπίτι λόγω κατολίσθησης του εδάφους.

t3

«Ο Δήμος Καλαμάτας βρέθηκε στην περιοχή το Σάββατο και έχει αποκλείσει τον δρόμο Αρτεμισία – Λαδά με την κατάλληλη σήμανση. Εφιστούμε την προσοχή όσων κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αλαγονίας, καθώς η κατάσταση του διαδημοτικού δικτύου εκεί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Φοβάμαι ότι αν συνεχιστούν τα καιρικά φαινόμενα με παρόμοια ένταση όπως μέχρι τώρα, τα χωριά εκεί θα κινδυνεύσουν να αποκλειστούν», τόνισε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι από σήμερα θα γίνουν προσπάθειες παρεμβάσεων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο δήμος ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ απευθύνθηκε με έγγραφό του και στο ΙΓΜΕ.

t

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το tharrosnews, ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχουν σημειωθεί στην Εθνική Οδό Καλαμάτας Σπάρτης, καθώς και στο οδικό δίκτυο των χωριών του Ταϋγέτου, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν αποκοπεί.

t2

Η επικινδυνότητα των σημείων είναι τόσο μεγάλη που έχει διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία προς αυτά, ενώ κλειστή για άγνωστο διάστημα θα παραμείνει η Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης.

Διαφήμιση