Αρχική Ειδήσεις Διαβούλευση για τα εμπορικά σήματα

Διαβούλευση για τα εμπορικά σήματα

0
Brand Name
Διαφήμιση

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου τίθεται το σχέδιο νόμου για την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην ιστοσελίδα του, o υπουργός κ. Ιωάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, θέτουν σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο νόμου «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/2436 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 2015 για την προσέγγιση των νομοθεσιών των κρατών μελών περί σημάτων (EEL 336 της 16.12.2015)»

«Στο πλαίσιο αυτό καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 25/1/2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00», τονίζει το υπουργείο.

Με την ενσωμάτωση της συγκεκριμένης Οδηγίας, στο εθνικό δίκαιο θα εισαχθούν και ηχητικά εμπορικά σήματα, όπως και τα σήματα πιστοποίησης, ενώ ρυθμίζονται και προστατεύονται τα «ενδιάμεσα δικαιώματα».

Αναλυτικά το Σχέδιο Νόμου μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Διαφήμιση