Αρχική Πολιτισμός Διαψεύδεται η ανακάλυψη του τάφου της Κλεοπάτρας

Διαψεύδεται η ανακάλυψη του τάφου της Κλεοπάτρας

0
Zahi Hawass
Διαφήμιση

Με δήλωσή του στο Live Science, ο πρώην υπουργός αρχαιοτήτων της Αιγύπτου αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς, διαψεύδει την είδηση πως αρχαιολόγοι εντόπισαν την τοποθεσία όπου κρύβεται ο τάφος του Μάρκου Αντώνιου και της Αιγύπτιας βασίλισσας Κλεοπάτρας.

«Είναι εντελώς ψευδείς πληροφορίες, δεν υπάρχει τίποτα για το τάφο», δήλωσε ο επιστήμονας στο Live Science. Πολλές από τις δημοσιεύσεις των ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης διάλεξης στο Παλέρμο της Ιταλίας, ο Χουάς είπε ότι ο τάφος πρόκειται να βρεθεί.

Ο ίδιος εξήγησε πως, σε αυτή τη διάλεξη, συζήτησε το ανασκαφικό έργο στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, το οποίο διεξάγεται με επικεφαλής την Καθλίν Μαρτίνεζ, μια αρχαιολόγο που πιστεύει ότι ο τάφος του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα μπορούσε να βρίσκεται στην περιοχή.

Kathleen Martinez

Ο Χουάς δηλώνει πως απλά αναφέρθηκε στην ιδέα της Μαρτίνεζ, και ότι δεν είπε ποτέ ότι οι αρχαιολόγοι βρίσκονται κοντά στην ανακάλυψη του τάφου.

Η ομάδα, με επικεφαλής την Μαρτίνεζ, εργάζεται στην Ταποσίρις Μάγκνα για περίπου 10 χρόνια και έχει κάνει πολλές ανακαλύψεις, όπως κατακόμβες και τάφους που χρονολογούνται στην Πτολεμαϊκή περίοδο, αλλά ο αρχαιολόγος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα εύρημα που να σχετίζεται με τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας.

Πηγή: Ναυτερμπορική 

Σχετικά Άρθρα:

Διαφήμιση