Αρχική Επιχειρείν Απίστευτο! Δημιουργείται αυτοκίνητο που μπορεί να… περπατήσει (βίντεο)

Απίστευτο! Δημιουργείται αυτοκίνητο που μπορεί να… περπατήσει (βίντεο)

0
αυτοκίνητο
Διαφήμιση

Το “Elevate” συνδυάζει παραδοσιακούς τροχούς με αναδιπλούμενα ρομποτικά πόδια που αναπτύσσονται για τις μετακινήσεις σε ανώμαλα, επικίνδυνα εδάφη, γεγονός που του επιτρέπει να διασχίζει το έδαφος πέρα ​​από τους φυσικούς περιορισμούς.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα που θα ανεβαίνει σκαλοπάτια για να παραλαμβάνει πελάτες με τα αναπηρικά τους αμαξίδια, να χρησιμοποιηθεί σε ανώμαλες επιφάνειες σωστικών συνεργείων.

Hyundai CRADLE Elevate 2 0

«Όταν χτυπά ένα τσουνάμι ή ένας σεισμός, τα οχήματα που διαθέτουν αυτή τη στιγμή οι μονάδες αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών μπορούν να μεταφέρουν τους διασώστες μόνον μέχρι την άκρη του πεδίου ερειπίων. Και πρέπει να καλύψουν την υπόλοιπη απόσταση πεζή. Το Elevate μπορεί να φθάσει μέχρι τη ζώνη της καταστροφής και να σκαρφαλώσει πάνω από τα συντρίμμια ή τα μπάζα», είπε ο Τζον Σου, πρόεδρος της Hyundai CRADLE.

1397101813162496516323544

To Elevate θα μπορεί να φθάνει σε ζώνες καταστροφών για να παραλαμβάνει τραυματίες, λέει η Hyundai

«Αυτή η τεχνολογία έχει, ωστόσο, εφαρμογές πέρα από τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Άτομα με ειδικές ανάγκες ανά την υφήλιο που δεν έχουν πρόσβαση σε ειδικές ράμπες, μπορούν να χρησιμοποιούν ένα αυτόνομο Hyundai Elevate , που θα μπορεί να φθάνει μέχρι την εξώπορτά τους, να οριζοντιώνεται και να επιτρέπει στο αναπηρικό αμαξίδιο να κυλά μέσα του. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

07268657 0

Το Elevate μπορεί να έχει υψηλές ταχύτητες σε αυτοκινητόδρομο ακριβώς όπως οποιοδήποτε άλλο όχημα. Αλλά παράλληλα θα μπορεί να σκαρφαλώσει σε ένα τείχος, να περάσει πάνω από ένα διάκενο, να περπατήσει σε διαφορετικά είδη εδαφών, κρατώντας το σώμα και τους επιβάτες του εντελώς επίπεδο.

Επιπλέον, ο συνδυασμός κίνησης με τροχούς και αρθρωτικών ποδιών παρέχει ένα νέο μοντέλο κινητικότητας επιτρέποντας ταχύτερες ταχύτητες περπατήματος, μοναδικές δυναμικές στάσεις οδήγησης και στρεπτικό έλεγχο στο τέλος κάθε σκέλους.

Πηγή: i4u.com

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτο Κιλκίς δημιουργήθηκε το πρώτο καλαμάκι «Staramaki»!
Επόμενο άρθροΓ. Σταθάκης: Θέμα χρόνου η τροφοδοσία της Ελλάδας με φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ