Αρχική Περιβάλλον Ανακαλύφθηκαν δύο νέα είδη μυκήτων

Ανακαλύφθηκαν δύο νέα είδη μυκήτων

0
Walker Glacier
Παγετώνας Walker
Διαφήμιση

Δύο νέα είδη μυκήτων ανακαλύφθηκαν σε έναν παγετώνα που λιώνει με γρήγορο ρυθμό στο νησί Ellesmere στην καναδική Αρκτική, δυτικά της Γροιλανδίας.

Μια συνεργατική ομάδα ερευνητών από το Ιαπωνικό Εθνικό Ινστιτούτο Πολικών Ερευνών, το Πανεπιστήμιο Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τόκιο της Ιαπωνίας και το Πανεπιστήμιο Laval στο Κεμπέκ του Καναδά πραγματοποίησε την ανακάλυψη.

«Η γνώση των μυκήτων που κατοικούν στην Αρκτική εξακολουθεί να είναι αποσπασματική», δήλωσε ο Masaharu Tsuji, ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Πολικών Ερευνών στην Ιαπωνία και πρώτος συγγραφέας και τις μελέτης. «Βρήκαμε δύο νέα είδη μυκήτων στην ίδια έρευνα για το νησί Ellesmere».

Το ένα είδος είναι το 10ο που θα ενταχθεί στο γένος Mrakia, με το προτεινόμενο όνομα M. hoshinonis, προς τιμήν του Tamotsu Hoshino, ανώτερου ερευνητή στο Εθνικό Ινστιτούτο Προηγμένων Επιστημών και Τεχνολογίας στην Ιαπωνία. Ο Hoshino έχει συμβάλει σημαντικά στη μελέτη των μυκήτων σε πολικές περιοχές.

Το άλλο είδος είναι το 12ο που θα ενταχθεί στο γένος Vishniacozyma, με το προτεινόμενο όνομα V. ellesmerensis εξαιτίας του νησιού όπου βρέθηκε. Και τα δύο είδη είναι είδη ζύμης, (μικροσκοπικό μύκητας που αποτελείται από μεμονωμένα ωοειδή κύτταρα που αναπαράγονται με εκβλάστηση και είναι ικανά να μετατρέψουν τη ζάχαρη σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα), καλά προσαρμοσμένα στο κρύο και μπορούν ακόμη και να αναπτυχθούν σε βαθμούς κάτω από τους 0 ° C.

Η μελέτη τους δημοσιεύθηκε σε δύο διαφορετικά έγραφα στο «International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology».

mukites 1

Τα δείγματα μυκήτων συλλέχθηκαν από τον ανεπίσημα ονομαζόμενο παγετώνα Walker, που προέρχεται από τον Paul T. Walker, ο οποίος εγκατέστησε τον δείκτη αναφοράς που μετρά την ανάπτυξη και τη συρρίκνωση του παγετώνα, το 1959.

Κατά τη στιγμή της συλλογής δειγμάτων το 2016, οι μετρήσεις έδειξαν ότι ο παγετώνας υποχωρεί με ρυθμό δυόμισι φορές πιο γρήγορα απ’ότι τα προηγούμενα 50 χρόνια

«Τα φαινόμενα που σχετίζονται με την αλλαγή του κλίματος έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή αυτή τα τελευταία 20 χρόνια. Σύντομα, μερικοί από τους παγετώνες μπορεί να λιώσουν εντελώς και να εξαφανιστούν», δήλωσε ο Tsuji.

Μόνο περίπου το 5% των μυκήτων έχουν ανακαλυφθεί αλλά η λειτουργία τους σε όλα τα οικολογικά κλίματα είναι απόλυτα κατανοητή. Κάθε είδος λειτουργεί λίγο διαφορετικά, αλλά ο γενικός ρόλος τους είναι να επαναφέρουν τα θρεπτικά συστατικά από το νεκρό φυτικό υλικό πίσω στο οικοσύστημα. Αν οι παγετώνες λιώσουν, οι μύκητες θα χάσουν το το βιότοπό τους και τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις σε όλο το οικοσύστημα, σύμφωνα με τον Tsuji.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε με ακρίβεια πώς το μεταβαλλόμενο κλίμα επηρεάζει τους μύκητες πέρα ​​από την καταστροφή του οικοτόπού τους.

Ο Tsuji και η ομάδα του σχεδιάζουν να διερευνήσουν μύκητες στη λίμνη Ward Hunt, τη βορειότερη λίμνη στον κόσμο λίγο έξω από τη βόρεια ακτή του Ellesmere Island και λιγότερο από 500 μίλια από τον Βόρειο Πόλο.

Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνα Καλτσά

Διαφήμιση