Αρχική Επιχειρείν Αλλάζει έδρα η Sony Europe εξαιτίας του Brexit

Αλλάζει έδρα η Sony Europe εξαιτίας του Brexit

0
Sony
Διαφήμιση

Η Sony Europe αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της στην Ευρώπη από τη Βρετανία στην Ολλανδία, εν όψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Sony, ο Τακάσι Ιίντα, «θα μεταφέρουμε την τοποθεσία της έδρας της ευρωπαϊκής μας διεύθυνσης στο Άμστερνταμ ως τα τέλη Μαρτίου. Σκοπός είναι να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές όσον αφορά τις τελωνειακές διαδικασίες».

Η Sony Europe θα χρειαστεί να ιδρύσει μια νέα θυγατρική στην Ολλανδία, ώστε να παραμείνει εντός του πλαισίου των κανόνων της ΕΕ μετά το Brexit. Όμως θα είναι η θυγατρική της εταιρείας στη Βρετανία αυτή που θα διαχειρίζεται τις εισαγωγές και τις πωλήσεις του ομίλου στη Γηραιά Ήπειρο και οι υπάλληλοι της Sony δεν θα μετακινηθούν.

«Η μόνη μεταβολή θα είναι η αλλαγή της τοποθεσίας όπου θα είναι καταγεγραμμένη η έδρα της θυγατρικής του ομίλου ηλεκτρονικών στην Ευρώπη», επεσήμανε ο Ιίντα.

Η κίνηση αυτή έχει σκοπό να αποφύγει η εταιρεία την πλειάδα των τελωνειακών και κανονιστικών ελέγχων, ειδικά στην περίπτωση Brexit, χωρίς συμφωνία.

Η Panasonic είχε πάρει μια παρόμοια απόφαση πέρυσι, κυρίως για φορολογικούς λόγους.

Πολλές εταιρείες του χρηματοοικονομικού τομέα, όπως οι Mitsubishi UFJ Financial Group, Nomura Holdings, Daiwa Securities και Sumitomo Mitsui Financial Group επίσης έχουν καταστήσει σαφές πως θα μεταφέρουν τις έδρες τους στην Ευρώπη από το Λονδίνο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι ιαπωνικές επιχειρήσεις επένδυσαν, αθροιστικά, περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία για το 2018. Συνολικά 879 εταιρίες, ανάμεσά τους εταιρείες-γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως οι Honda, Nissan και Toyota, που απασχολούν 142.000 ανθρώπους.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο οποίος έκανε περιοδεία στην Ευρώπη στις αρχές Ιανουαρίου, προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει το Brexit για πολλούς ομίλους.

«Η χώρα μας εκτιμά ότι, για να ελαχιστοποιηθούν αυτές οι συνέπειες, είναι εκ των ων ουκ άνευ να υπάρξουν εγγυήσεις για τη νομική σταθερότητα, με την εφαρμογή μιας μεταβατικής περιόδου, υπό συνθήκες διαφανείς και προβλέψιμες», είχε υπογραμμίσει.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ ασπιρίνη αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγικού επεισοδίου
Επόμενο άρθροΣοβαρά προβλήματα στην Χαλκιδική από την κακοκαιρία (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ