Αρχική Ενέργεια Τριμερής με Κύπρο – Ιορδανία: Σημαντικές αποφάσεις σε Ενέργεια, Τουρισμό και άλλα...

Τριμερής με Κύπρο – Ιορδανία: Σημαντικές αποφάσεις σε Ενέργεια, Τουρισμό και άλλα πεδία

0
τριμερής με Κύπρο Ιορδανία
Από την τριμερή στη Λευκωσία με τους υπουργούς Εξωτερικών
Διαφήμιση

Σημαντικές αποφάσεις δρομολογήθηκαν σήμερα στη Λευκωσία στην  Τριμερή Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας, προετοιμάζοντας και τη 2η Σύνοδο Κορυφής των τριών χωρών, με άξονα τη διεύρυνση των συνεργειών στην Ενέργεια, τον Τουρισμό και άλλα πεδία της επιχειρηματικότητας.

Εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι « Η προώθηση της ευημερίας είναι προς το κοινό μας συμφέρον και συζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουμε πιο παραγωγικοί και πιο επικεντρωμένοι στην προώθηση των κοινών προσπαθειών των οικονομιών μας. Συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε τριμερείς επιτροπές στους τομείς της Ενέργειας, του Τουρισμού και του Εμπορίου, να μην περιοριστούμε μόνο σε συζητήσεις σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και να προγραμματίσουμε την οργάνωση ενός φόρουμ του ιδιωτικού τομέα, καθώς αναγνωρίζουμε πλήρως ότι ο ιδιωτικός τομέας παράγει πλούτο»,.

Σε αυτό το πλαίσιο,  αποφάσισαν να δώσουν στην τριμερή «μια πιο συγκεκριμένη και δομημένη συνέχεια», να συσταθεί η Μόνιμη Γραμματεία του σχήματος στη Λευκωσία.

Στο κοινό ανακοινωθέν, εξάλλου, της τριμερούς σημειώνεται ότι «ο τριμερης μηχανισμός δημιουργεί συνέργειες σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος». Οτι οι υπουργοί εστίασαν στην πρόοδο που έχει γίνει σε ότι αφορά τις συνέργειες σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ενεργειακή επάρκεια, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, η γεωργία, οι υδατοκαλλιέργειες, ο τουρισμός, οι μεταφορές, η ναυτιλία, η προστασία των αρχαιοτήτων και η υγεία. Τέλος, «εξέφρασαν την δέσμευσή του να εντείνουν τη συνεργασία τους σε αυτούς τους τομείς, αναζητώντας ταυτόχρονα ευκαιρίες για συνεργασία σε άλλους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Διαφήμιση