Αρχική Καταστροφές Σε κόκκινο συναγερμό η Κορσική εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των επερχόμενων...

Σε κόκκινο συναγερμό η Κορσική εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των επερχόμενων καταιγίδων

0
korsikoi anemoi
Διαφήμιση

Προειδοποιητικό σήμα εξέδωσε σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γαλλίας για την επικράτηση ισχυρών ανέμων στη νήσο της Κορσικής, η οποία αναμένεται να πληγεί από «πρωτοφανή καταιγίδα».

Οι αρχές ενημερώνουν ήδη τους κατοίκους να μην κυκλοφορούν στους δρόμους τις πόλεις και να παραμείνουν στα σπίτια τους. Παράλληλα, εξέδωσαν οδηγίες για όσους χρειασθεί, να εξέλθουν, ενώ ενημέρωσε και τις αρχές για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια της ισχύος του κόκκινου συναγερμού στον οποίο έχει τεθεί η Κορσική.

korsiki sunagiarmos

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει πως κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειωθούν «εκτεταμένες ριπές ανέμου σε όλην την επικράτεια της νήσου, ταχύτητας 130-150 χλμ/ώρα και τοπικά ακόμη πιο δυνατές», με ανώτερη ταχύτητα τα 210 χλμ/ωρα που αναμένεται να πλήξουν «το Καπ Κορς και τα περίχωρά του».

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να πλήττουν το βόρειο τμήμα της Κορσικής, ενώ κατά τη διάρκεια του πρωινού θα επεκταθούν και στην περιφέρεια της Μπαστιά και θα προχωρήσουν κατόπιν και προς τον νότο».

Επιπλέον και στην ηπειρωτική Γαλλία, τέσσερις αλπικές περιφέρειες (Αλπ-Μαριτίμ, Ιζέρ, Σαβοΐα και Άνω Σαβοΐα) έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας της ίδιας καταιγίδας, που θα χαρακτηρίζεται από ραγδαίες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στα κατώτερα εδάφη και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Le Figaro, La Chaîne Météo

Διαφήμιση