Αρχική Ενέργεια Οκτώ δήμοι της Μακεδονίας θα έχουν μόνο ηλεκτρικά οχήματα το 2019

Οκτώ δήμοι της Μακεδονίας θα έχουν μόνο ηλεκτρικά οχήματα το 2019

0
ηλεκτρικά οχήματα
Διαφήμιση

Του χρόνου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα έχει τον πρώτο αυτοδιοικητικό στόλο ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ ήδη προκηρύχθηκε η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και υποδομών για οκτώ δήμους.

Η πρόσκληση για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την τοποθέτηση σημείων φόρτισης για τα δημόσια υπηρεσιακά οχήματα προκηρύχτηκε την προηγούμενη Δευτέρα, τόνισε η κ. Πατουλίδου και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2019, οι οκτώ δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης (Δέλτα, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Πυλαίας – Χορτιάτη) και η Περιφέρεια θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τις οποίες θα διαμορφώσουν ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ηλεκτροκίνητα μπορούν να είναι οχήματα μέχρι και απορριμματοφόρα ή ακόμη και μοτοσικλέτες της δημοτικής αστυνομίας. Με την κατάθεση των προτάσεων θα γίνει αξιολόγηση και θα εγκριθεί η χρηματοδότηση κάθε φορέα, που με τη σειρά τους θα πρέπει να προχωρήσουν σε διαγωνισμούς.

Όπως τόνισαν τα στελέχη του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης βασικό σημείο είναι η ετοιμότητα κάθε δήμου για το χρόνο που θα προμηθευτεί τελικά τα νέα οχήματα. Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα κυκλοφορήσουν εντός του 2019.

Ο προϋπολογισμός που διαθέτει η Περιφέρεια είναι 3 εκ. ευρώ, ενώ ήδη η αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχει προετοιμαστεί για την προμήθεια 14 οχημάτων και 20 ταχυφορτιστών.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ως προτεραιότητα την αντικατάσταση με ηλεκτροκίνητα όλων των οχημάτων της δημοτικής αστυνομίας.

Πηγή: voria

Διαβάστε ακόμα:

Διαφήμιση