Αρχική Υγεία - Διατροφή Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε αλεύρι γνωστής εταιρείας

Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε αλεύρι γνωστής εταιρείας

0
ΕΦΕΤ
Διαφήμιση

O ΕΦΕΤ προέβη σε ανάκληση παρτίδας αλευρού για όλες τις χρήσεις, γνωστής εταιρείας,  επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι το εν λόγω αλεύρι, περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (σόγια), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρει τα εξής: «Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων για το έτος 2018 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών – Τμήμα Β΄ του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος αλευριού σίτου, στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (σόγιας), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν “ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ αλεύρι για όλες τις χρήσεις”, σε συσκευασία του 1Κg, με ημερομηνία λήξης 30/06/2019 και αριθμό παρτίδας 17582426418, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ ΑΕ με έδρα στη Σούρπη Μαγνησίας.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη σόγια και έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο χαμένο ψήφισμα της Νικουριάς βρέθηκε στην Αμοργό
Επόμενο άρθροΤο υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος στη Σαντορίνη θα μελετήσει η NASA (βίντεο)