Αρχική Διάστημα Μνημείο του Ολοκαυτώματος και στη Σελήνη

Μνημείο του Ολοκαυτώματος και στη Σελήνη

0
spacecraft 'Beresheet'
Διαφήμιση

Επιστήμονες του Ισραήλ που ετοιμάζονται για την πρώτη εκτόξευση διαστημικού αεροσκάφους, παρουσίασαν μια χρονοκάψουλα που θα σταλεί στη Σελήνη για τις μελλοντικές γενιές.

Στη χρονοκάψουλα τοποθέτησαν τρεις ψηφιακούς δίσκους με χιλιάδες αρχεία, μεταξύ των οποίων είναι και παιδικές ζωγραφιές, η σημαία της χώρας, ισραηλινά τραγούδια και τις αναμνήσεις ενός διασωθέντα του Ολοκαυτώματος.

The Space IL lunar spacecraft 'Beresheet' 2

Ο ισραηλινός οργανισμός SpaceIL ελπίζει ότι η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2019, όμως ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία.

Το διαστημικό σκάφος θα σταλεί στη Σελήνη με έναν πύραυλο της εταιρείας SpaceX, ιδιοκτησίας του Αμερικανού επιχειρηματία Ίλον Μασκ. Η εκτόξευση θα γίνει από το Κέιπ Κανάβεραλ και το σκάφος θα χρειαστεί ενάμιση μήνα για να φτάσει στο φεγγάρι.

The Space IL lunar spacecraft 'Beresheet'

Η αποστολή αυτή στοιχίζει περίπου 84 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδιώτες. Η SpaceIL συνεργάζεται επίσης με την Israel Aerospace Industries, μια από τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες της χώρας.

Το διαστημικό σκάφος φέρει το όνομα Μπέρεσιτ που σημαίνει «Γένεση» στα εβραϊκά και του δόθηκε μετά από δημοσκόπηση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν δεδομένα που θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να καταλάβουν καλύτερα πώς σχηματίστηκε η Σελήνη.

spacecraft 'Beresheet' 2

Το σχέδιο αυτό ξεκίνησε το 2010 με αφορμή το βραβείο, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που θα έδινε η εταιρεία Google, το λεγόμενο Lunar XPrize, στους επιστήμονες και τους επιχειρηματίες που θα πρότειναν τρόπους για να γίνουν λιγότερο δαπανηρές οι αποστολές στη Σελήνη. Μολονότι η διορία που έδινε η Google έληξε τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς κανείς να φτάσει στη Σελήνη, η ισραηλινή ομάδα δεσμεύτηκε να προχωρήσει το δικό της σχέδιο.

Διαφήμιση