Αρχική Επιχειρείν «Λουκέτο» στο Google+βάζει η εταιρεία τον Απρίλιο

«Λουκέτο» στο Google+βάζει η εταιρεία τον Απρίλιο

0
Διαφήμιση

Η Google ανακοίνωσε ότι θα επισπεύσει για τον Απρίλιο του 2019, τέσσερις μήνες νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό της, το κλείσιμο του καθόλου δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Google+.

Η απόφαση ελήφθη μετά την αποκάλυψη ότι το Google+ επλήγη από ένα νέο σφάλμα λογισμικού, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθούν σε τρίτους στοιχεία 52,5 εκατ. χρηστών, μεταξύ των οποίων και εταιρείες που είχαν λογαριασμό Google+.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα στο 2018 που ένα σφάλμα είχε ως συνέπεια να εκτεθούν τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών (όπως το όνομα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το επάγγελμα, το φύλο και η ηλικία) εν αγνοία τους σε εφαρμογές τρίτων, ενώ κανονικά τα στοιχεία αυτά μπορούσαν να τα δουν μόνο επιλεγμένοι φίλοι μέσα στο δίκτυο.

H Google είχε ανακοινώσει φέτος τον Οκτώβριο ότι προτίθεται να σταματήσει τη λειτουργία του Google+ τον Αύγουστο του 2019. Τότε είχε αποκαλύψει ότι προσωπικά δεδομένα περίπου 500.000 χρηστών μπορεί να είχαν εκτεθεί σε εφαρμογές τρίτων εξαιτίας ενός σφάλματος (bug) που είχε περάσει απαρατήρητο για περισσότερα από δύο χρόνια.

Αυτό που την είχε βάλει στο στόχαστρο, ήταν ότι ήξερε για το πρόβλημα από τον Μάρτιο του 2018, αλλά το είχε κρατήσει κρυφό. Εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας, που ήλθαν στο φως, αποκάλυψαν ότι η διοίκησή της είχε πάρει την απόφαση να «κουκουλώσει» το θέμα και να μη το πει στο κοινό, για να μη γίνει στόχος έρευνας από τις αρχές.

Η εταιρεία σκοπεύει να «αναστήσει» το Google+ αποκλειστικά ως «ασφαλές εταιρικό κοινωνικό δίκτυο» μόνο για επιχειρήσεις, το οποίο θα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων στο εσωτερικό των εταιρειών.

Διαφήμιση