Αρχική Διάστημα Η Κίνα στην άγνωστη πλευρά της Σελήνης

Η Κίνα στην άγνωστη πλευρά της Σελήνης

0
lunar eclipse 3568835 960 720
Διαφήμιση

Σύμφωνα με το επίσημο κινέζικο πρακτορείο Νέα Κίνα, ένα κινέζικο διαστημικό σκάφος είναι κοντά στην πρώτη προσέγγιση από γήινο διαστημικό σκάφος της σκοτεινής πλευράς  της Σελήνης.

Καθώς η Σελήνη περιστρέφεται με ίδιο ρυθμό γύρω από τον εαυτό της και τον πλανήτη μας, η σκοτεινή πλευρά της παραμένει άγνωστη για την Γη. Η Κίνα στο πλαίσιο προώθησης του διαστημικού προγράμματός της, έχει στείλει το σκάφος Change-4 σήμερα στην προγραμματισμένη τροχιά, ώστε να προετοιμαστεί για την πρώτη μαλακή προσσελήνωση στην μη ορατή πλευρά του Δορυφόρου μας. Μολονότι δεν γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο της προσσελήνωσης, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σκάφος θα είναι το πρώτο που πράγματι θα προσεδαφιστεί στην μακρινή πλευρά της Σελήνης καθώς σε προηγούμενες επιχειρήσεις τα σκάφη έχουν πλησιάσει αλλά δεν έχουν προσεγγίσει την τοποθεσία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Κίνα εκτόξευσε το διαστημικό σκάφος Change’e-4 με έναν πύραυλο «Μεγάλη Πορεία-3Β» (Long March-3B). Περιλαμβάνει σκάφος προσσελήνωσης και ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης που θα ερευνήσει την επιφάνεια της Σελήνης.

Η Κίνα σκοπεύει να προλάβει τη Ρωσία και τις ΗΠΑ και να γίνει μέχρι το 2030 μείζων διαστημική δύναμη. Σχεδιάζει να αρχίσει την ερχόμενη χρονιά την κατασκευή του δικού της επανδρωμένου διαστημικού σταθμού.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση