Αρχική Επιστήμη Οι καταναλωτές προτιμούν την οικολογία

Οι καταναλωτές προτιμούν την οικολογία

0
packages
Διαφήμιση

Σε μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αποδείχτηκε ότι το 90% των καταναλωτών προτιμούν να γνωρίζουν πόσο φιλική προς το περιβάλλον είναι ένα προϊόν.

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται προς την επιλογή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον. Η έρευνα παρουσίασε ότι στο δείγμα των 7.000 καταναλωτών, οι περισσότεροι επιδιώκουν την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωσή τους σχετικά με την αγορά οικολογικών προϊόντων. Στην Βρετανία, οι καταναλωτές επιθυμούν να φαίνεται στην συσκευασία πόσο οικολογικό είναι ένα προϊόν. Μάλιστα το ποσοστό των καταναλωτών που επιδιώκουν κάτι τέτοιο ανέρχεται στο 88%.

Παράλληλα, περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές την Βρετανίας, έχουν περιορίσει την αγορά μη-οικολογικών συσκευασιών, ενώ το 90% ζητούν οι συσκευασίας να είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να απλοποιείται η ανακύκλωσή τους.

Η Γερμανία και η Ισπανία έχουν το προβάδισμα σχετικά με τους περισσότερο οικολογικά συνεπείς καταναλωτές. Η Ισπανία έχει την πρωτιά με 81% και η Γερμανία ακολουθεί με 71%, καθώς αυτά ήταν τα ποσοστά των καταναλωτών σε κάθε χώρα που απάντησαν ότι το αν μία συσκευασία είναι οικολογική ή όχι επηρεάζει σημαντικά την απόφαση τους σχετικά με την αγορά ενός προϊόντος.

 

ΠΗΓΗ: dkconsultants.gr

Διαφήμιση