Αρχική Περιβάλλον Το ελληνικό σχέδιο για την κυκλική οικονομία στην Ε.Ε.

Το ελληνικό σχέδιο για την κυκλική οικονομία στην Ε.Ε.

0

Το Eθνικό Σχέδιο για την Κυκλική Οικονομία, το οποίο υιοθετήθηκε πρόσφατα από την ελληνική κυβέρνηση, παρέδωσε στον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Karmenu Vella, και τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Daniel Calleja Crespo, ο αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ, ο Επίτροπος συνεχάρη τον κ. Φάμελλο για την πρωτοβουλία της χώρας και δεσμεύτηκε για την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ για την υλοποίησή του.

Επίσης, αποφασίσθηκε η από κοινού διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης υψηλού επιπέδου τον ερχόμενο Μάρτιο, στο πλαίσιο του φόρουμ κυκλικής οικονομίας που έχει δημιουργηθεί, η οποία θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου για την Κυκλική Οικονομία και του Σχεδίου Δράσης που περιλαμβάνεται σε αυτό. Στην εκδήλωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει καλές πρακτικές κυκλικής οικονομίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Τέλος, παρέδωσε στο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας δείγμα πλαστικής σακούλας πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάζεται στην Ελλάδα και θα μοιραστεί μέσω των ΟΤΑ στους πολίτες, σε εφαρμογή της νέας πολιτικής για τη μείωση της κατανάλωσης πλαστικών σακουλών μιας χρήσης.

κυκλική οικονομία

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here