Αρχική Διάστημα Δημιουργείται στρατιωτική διοίκηση διαστήματος

Δημιουργείται στρατιωτική διοίκηση διαστήματος

0
diastima USA
Διαφήμιση

Υπεγράφη μνημόνιο για τη δημιουργία στρατιωτικής διοίκησης διαστήματος, που θα επιβλέπει όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο διάστημα.

«Είναι προνόμιο μου να ανακοινώσω ότι σήμερα, ο Πρόεδρος Trump θα καθοδηγήσει το Υπουργείο Άμυνας στη δημιουργία μιας μάχιμης διοίκησης που θα επιβλέπει όλες τις στρατιωτικές μας δραστηριότητες στο διάστημα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence στο διαστημικό κέντρο Kennedy στο Cape Canaveral της Φλόριντα.

Mike Pence

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Pence, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ζήτησε από το Πεντάγωνο να προτείνει τον διορισμό ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού ως επικεφαλής αυτής της νέας «Στρατιωτικής Διοίκησης του Διαστήματος».

«Η νέα διοίκηση θα λειτουργεί παράλληλα με τις άλλες στρατιωτικές διοικήσεις, που είναι αρμόδιες για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική και άλλες περιοχές του κόσμου», εξήγησε ο αντιπρόεδρος Mike Pence.

«Δουλεύουμε καθώς μιλάμε με ηγέτες και στα δύο κόμματα του Κογκρέσου για να σταθεί (οικονομικά) η διαστημική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών πριν από το τέλος του 2020», τόνισε ο Pence και συνέχισε λέγοντας, ότι «ο στρατός θα χρησιμοποιήσει το ίδρυμα που παρέχεται από την Πολεμική Αεροπορία, η οποία είναι ένας υπέροχος διαχειριστής των στρατιωτικών δυνατοτήτων του χώρου μας και βασίζεται σε αυτό με “διαστημικούς επαγγελματίες από κάθε κλάδο».

Ωστόσο, η ίδρυση της στρατιωτικής διοίκησης του διαστήματος, ενδέχεται να συναντήσει την αντίσταση του Κογκρέσου, που πρέπει να εγκρίνει τη χρηματοδότησή της, καθώς θεωρείται δαπανηρή.

 

Διαφήμιση