Αρχική Ενέργεια To 2019 η χρονιά της Αλεξανδρούπολης

To 2019 η χρονιά της Αλεξανδρούπολης

0
FSRU Αλεξανδρούπολης
Διαφήμιση

Την κατασκευή του σταθμού επανεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη προτάσσουν οι Αμερικανοί ως πρώτο βήμα το 2019 σε υλοποίηση όσων αποφασίστηκαν πριν δυο βδομάδες στον εναρκτήριο στρατηγικό διάλογο μεταξύ των δύο κυβερνήσεων στην Ουάσινγκτον. Αυτό αναφέρουν στο ecozen αρμόδιες κυβερνητικές πηγές με γνώση του θέματος.

Σημειωτέον, το αμερικανικό φυσικό αέριο, που έρχεται με πλοία στην Ελλάδα (το πρώτο φορτίο αναμένεται στις 29/12 στη Ρεβυθούσα), όπως αναφέρουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες είναι κατά βάση 30% ακριβότερο από άλλα που εισάγονταν ήδη εδώ, π.χ. το ρώσικο.

Ωστόσο, πηγές από την κυβέρνηση αντιτείνουν ότι η τέτοια αγορά λειτουργεί σαν γεωστρατηγικό χαρτί στα χέρια της Ελλάδας. Αλλωστε, αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες παροτρύνουν τους Αμερικανούς να «αξιοποιήσουν» την Αλεξανδρούπολη, μέσα κι από το διασυνδετήριο κάθετο αγωγό IGB με τη Βουλγαρία ή τον TAP, ως πύλη εισόδου στην ευρύτερη βαλκανική αγορά και ενδοχώρα, καθιστώντας τη χώρα πράγματι ενεργειακό κόμβο.

Για το θέμα ενδιαφέρεται εκτός από την Ουάσινγκτον και το Βερολίνο. Στην Αθήνα αναμένουν την καγκελάριο Α. Μέρκελ στις 10 με 11 Γενάρη. Αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες δίνουν ανάμεσα στα θέματα της ατζέντας και το Ενεργειακό, γενικότερα «επενδύσεις» που μπορεί να δρομολογηθούν στην Ελλάδα στη «νέα, μεταμνημονιακή εποχή».

Διαφήμιση