Αρχική Βίντεο Εντοπίστηκε το λιμάνι της Ατλαντίδας

Εντοπίστηκε το λιμάνι της Ατλαντίδας

0
atlanmtis
Διαφήμιση

Στοιχεία σχετικά με την τοποθεσία της χαμένης Ατλαντίδας υποστηρίζει πως έφερε στο φως ομάδα ιστορικών. Σύμφωνα με τα ευρήματα αποκαλύφθηκε πως το πελώριο λιμάνι του χαμένου πολιτισμού κάποτε βρισκόταν στη νότια Ισπανία.

Οι τοποθεσίες που αποτέλεσαν επίκεντρο των ερευνών ήταν ήδη γνωστές στους αρχαιολογικούς κύκλους ενώ φημολογείται ότι στην κατασκευή τους συμμετείχαν τόσο Αρχαίοι Έλληνες όσο και Ρωμαίοι. Οι ερευνητές της εταιρίας δορυφορικών απεικονίσεων Merlin Burrows υποστηρίζουν πως οι κατασκευές στις συγκεκριμένες τοποθεσίες είχαν κατασκευαστεί από τους κατοίκους της μυθικής πόλης, ενώ πιστεύουν ότι τα πλημμυρισμένα ερείπια είναι κοντά στις ακτές της νότιας Ισπανίας.

Πιο συγκεκριμένα, η τοποθεσία που υποστηρίζουν ότι είναι κοντά στη μεγαλοπρεπή πόλη, είναι στην περιοχή της βόρειας πόλης Κάντιθ στην Ανδαλουσία, με κέντρο το Εθνικό Πάρκο Ντονιάνα. Το νότιο και βόρειο σημείο του πάρκου προσδίδουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να επιβεβαιωθεί πως εκεί άνθισε ο μυθικός πολιτισμός, καθώς στην περιοχή υπάρχουν 15 «διακεκομμένα» τμήματα γης παρόμοια με εκείνα που περιγράφονται στα κείμενα του μεγάλου φιλοσόφου. Απεναντίας οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με Ρωμαϊκής ή Ελληνικής καταγωγής οικισμούς.

Οι ιστορικοί του Merlin Burrows υποστηρίζουν ότι η περιοχή ταιριάζει στις αρχαίες περιγραφές αλλά προσιδιάζει και στα χαρακτηριστικά της μεγάλης καταστροφής που εξάλειψε την θρυλική πόλη.

Για την ομάδα των ερευνητών τα ευρήματα στην νότια Ισπανία αποτελούν σπουδαία απόδειξη της ύπαρξης της αρχαίας πολιτείας, ενώ ο Tim Akers, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη εντυπωσιακή για την εποχή εξέλιξη της Ατλαντίδας. Σύμφωνα με τις περιγραφές του Πλάτωνα η Ατλαντίδα αποτέλεσε κέντρο πολιτισμού και εξαιρετικά ανεπτυγμένης τεχνολογίας, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις εργαστηριακές εξετάσεις από δείγματα της περιοχής στις οποίες εντοπίστηκαν ένα είδος τσιμέντου που δεν έχει υπάρξει ξανά σε κάποιο σημείο του κόσμου αλλά και στοιχεία για εντυπωσιακές μεθόδους μεταλλουργίας.

Σημαντική ανακάλυψη αποτέλεσε επίσης για τον Akers η χρονολόγηση των στοιχείων σε περιόδους πολύ νωρίτερα από τις εποχές των Αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων.

Με βάση της περιγραφές, η πόλη της Ατλαντίδας είχε ένα τεράστιο τείχος στο λιμάνι της, πελώριους πυλώνες στην είσοδό της, ένα ναό στο θεό Ποσειδώνα και τεράστια κυκλικά κομμάτια γης στο οποία ζούσαν οι πολίτες.

Η εξάλειψη του πολιτισμού της έχει θεωρηθεί αποτέλεσμα κάποιας βιβλικής καταστροφής, όπως μία έκρηξη ηφαιστείου ή ένα τσουνάμι. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Ατλαντίδα αποτελεί μία ουτοπία που δημιούργησε ο Πλάτωνας με σκοπό να αποδώσει τις κοινωνικοπολιτικές θεωρίες του. Ωστόσο, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν βρεθεί στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη της αρχαίας πόλης.

ΠΗΓΗ: CNNgreece

Διαφήμιση